Tort printesa

de cec in Torturi, 18 Ian 2011 | 7172 vizualizari

 

De mult voiam sa incerc printesa si in acest fel, si cum Rahela (fata cea mare)a facut 9 ani am gasit ocazia de a il incerca si mi-a dat o gramada de batai de cap, parca imi pare rau ca am ales modelul asta, plus ca pasta nu a vrut sa ma ajute, a iesit un pic sfarmicioasa. Ceea ce aveam in minte arata atat de bine si fain dar cand m-am apucat de facut a iesit cu totul altceva si anume asta:

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g ulei
  • 200 g nectar caise cu visine
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde pt a iesi compozitia ca o smantana mai grosuta
  • crema
  • 400 ml frisca
  • 250 g ciocolata
  • 1/2 gem caise
  • 1 compot visine pt insiropat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa:

 pt blat

cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt. Am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta). Am adaugat si nectarul, apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai grosuta). Am pus compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

pt crema ganache

am mixat frisca (800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compot, am pus jumatate din crema, a 2 a foie, insiropat, uns un strat de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece.
 Ornat cu pasta de zahar

Si o poza cu cei mici nerabdatori sa dea atacul pe tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (34)

Mitinita 1

19.01.2011, 12:16

La multi ani!!!Dupa cum au atacat copii tortul inseamna ca a fost reusit!!!

cec 1

19.01.2011, 14:02

va multumesc
epurasha, toate au un inceput, eu cred ca vei reusi cu ceva rabdare

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:58

ai ff multe printese pe aksa dupa cum se vede

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ''3 Motive''