Tort printesa

de cec in Torturi, 13 Aug 2011 | 4514 vizualizari

 

Tort printesa pt o fetita de 4 ani

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 7 oua
  • 233 gr zahar
  • 35 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 23,3 gr cacao
  • 9 si 1/2 linguri cu faina
  • 350g ciocolata amaruie rupta bucatele
  • 1/4 lapte cu esenta de rom
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250ml frisca
  • 70g iaurt

pentru sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom
  • coaja lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa:

Un tort de ciocolata transformat elegant intr-un tort printesa.

blatul

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul. Incepeti sa amestecati cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi faina amestecand cu lingura. O sa va iasa un aluat mai subtire

Turnati 3/4 din aluat intr-o tava, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt (am folosit tava rotunda cu diametrul de 26), iar restul intr-o tava mai mica
bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit, iar din cel mic am decupat pt rochita printesei

crema

Punem intr-un vas pe bain-marie,ciocolata laptele amestecat cu esenta de rom. Dupa ce s-a topit ciocolata, luam pe vasul de pe bain marie, lasam sa se raceasca. Apoi punem pe rand cate un galbenus si se spumeaza.

Intr-un vas curat si uscat,batem spuma cele doua albusuri,impreuna cu un praf de sare. Adaugam si zaharul si batem pana devine spuma stabila. Punem intai 1/4 din albusuri peste crema de ciocolata si amestecam incet, apoi restul. Batem frisca si o adaugam la crema

siropul

Am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie
am lasat sa se raceasca

asamblare

am taiat in 2 blatul rotund. Am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema, blat insiropat. Iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropat, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat tortul printesa in pasta de zahar

Orice mica domnisoara ar fi incantata la zi aniversara, de un tort printesa mai ales cand acesta este un tort de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, banane si capsuni