Tort Printesa

de Lorra in Torturi, 13 Mar 2012 | 2824 vizualizari

 

O ocazie speciala... un tort special pentru cea mai speciala si mai draga printesa !!!

Nu puteam refuza o asa "comanda" te tort :) Cu printesa s-a cerut...cu printesa am facut :)))
Poate nu a fost tocmai cel mai reusit (din perspectiva unei persoane cu experienta) dar a fost cel mai reusit si mai frumos pentru sarbatorita si pentru mine, pentru invitati si in special pentru copii...facut de mana mea :)

 

INGREDIENTE

  • Blat tort pandispan cu cacao
  • Crema de visine
  • 250 gr. visine din compot
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1 iaurt mic de visine
  • 50 gr. zahar pudra
  • 7 gr. gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr. ciocolata alba
  • Pasta de zahar pudra (ornat)
  • 400 gr. zahar pudra
  • 30 ml. apa
  • 5 gr. gelatina
  • 50 gr. miere
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Printesa:

Crema de visine

Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune gelatina la hidratat in putin compot (5 min.) si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Visinele si gelatina se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul. Se lasa putin la frigider.

Crema de ciocolata alba

Se rupe ciocolata in bucatele mici peste care se toarna frisca si se pune la foc mic. Se amesteca continuu in compozitie pana ajunge la fierbere, se da deoparte si se lasa la racit. Cand crema s-a racit, se da la frigider pentru cateva ore, ideal se lasa peste noapte. Se scoate de la rece si se mixeaza pana devine pufoasa.

Pasta de zahar pudra

Gelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea (zaharul cu apa). Atentie : a nu se fierbe gelatina !Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat. Se framanta cu zahar pudra pana cand nu se mai lipeste de maini, daca este prea tare, se adauga putina apa.Se poate pastra la frigider invelita in folie de platic.

Asamblare

Se taie blatul de tort in 3, se aseaza o foaie de blat apoi crema de visine - blat - crema de ciocolata - blat, iar la final se imbraca in pasta de zahar, se fac ornamente si figurine dupa plac si imaginatie tot din aceasta pasta colorata.

A iesit un deliciu !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Printesa 151463
retete culinare - Tort Printesa 151464
retete culinare - Tort Printesa 151465
retete culinare - Tort Printesa 151466
retete culinare - Tort Printesa 151467

COMENTARII (37)

Alinutza80 1

30.03.2012, 14:06

Geanina87 1

31.03.2012, 09:20

frumos

Lorra 1

31.03.2012, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29