Tort profiterol

de retetele_tinei in Torturi, 17 Ian 2015 | 1665 vizualizari

 

Acest tort profiterol, l-am pregatit cu ocazia aniversarii tatalui meu. Despre tort, pot sa va spun ca este un tort delicios cu o aroma puternica de vanilie si acea explozie de ciocolata, care fac totul....toate ingredientele merg mana in mana...eu zic, ca ar trebui sa-l incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • putina sare
  • Ingrediente profiterol:
  • 2 oua
  • 100g unt
  • 100 faina
  • 150ml apa
  • putina sare
  • 400ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 budinca de cacao
  • Ingrediente crema:
  • 200g mascarpone
  • 200ml frisca
  • 200g zahar
  • 3 oua
  • 3 foi de gelatina
  • Ingrediente glazura ciocoalata:
  • 400g ciocolata
  • 8 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort profiterol:

 Prima data, eu am inceput cu blatul. Asadar, ouale se separa, iar albusele se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta s-a topit. Dupa se adauga galbenusele pe rand, faina si cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava speciala de tort cu diametrul de max. 26cm. in care inainte s-a pus hartie de copt. Daca doriti puteti sa ungeti hartia din tava, cu putin ulei. Tava se da la cuptor pana cand aluatul "trece" testul scobitorii.
Cand e copt, se scoate din tava si se lasa la racit. Apoi, se poate pregatii profiterolul. Asadar, intr-o craticioara se pune untul, apa si putina sare, iar cand da in clocot, se pune faina si se amesteca energic. Compozitia rezultata se lasa o idee la racit. Calduta se amesteca cu cele 2 oua.
Din compozitia finala se fac 14 gogosele, care se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pentru cel mult 20 min. Eu am copt in doua ture gogoselele. Coapte se lasa la racit. Pana profiterolul se raceste, se pregateste budinca. Intr-o craticiora se pun 300ml de lapte, iar pana cand acesta incepe sa clocoteasca se amesteca intr-un bol, budinca cu zaharul si cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se pune compozitia de budinca peste si se lasa la fiert, pentru 5 minute. Budinca fiarta se lasa o idee la racit.
Cand budinca inca e calduta se pot umple gogoselele de profiterol cu ea, apoi se vor lasa deoparte.

Acum se pot pune foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, se bate bine frisca pana rezulta o crema densa, apoi se amesteca cu mascarponele si se mai mixeaza putin.
Separat, se pun pe bain-marie, ouale cu zaharul. Cand zaharul e topit se adauga foile de gelatina, amestecandu-se continuu. Se lasa pe foc pana cand foile de gelatina se topesc, apoi se iua oaule de pe foc, se lasa o idee la racit, iar cand inca sunt caldute se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.

Acum se poate incepe asamblarea, asamblare care dupa mine e cea mai usoara :) .

Prima data tortul se taie in jumatate, apoi, in tava speciala pentru tort cu marginile detasabile, in care s-a pus foile alimentara, se pune baza torului, apoi jumatae din crema, apoi, gogoselele de profiterol umplute, restul de crema si cealalta jumatate de blat.
Eu am pus peste tort o folie alimentara si am dat tava in frigider pana a doua zi. A doua zi se pune pe bain-marie, ciocolata si untul, iar cand au devenit o pasta lichida, se orneaza tortul cu ea. Tortul se da la rece pentru cateva ore. Merge foarte bine cu un vin licoros rece.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort profiterol-0
Tort profiterol-1
Tort profiterol-2
Tort profiterol-3

COMENTARII (6)

mirela0911

mirela0911 1

18.01.2015, 10:17

Un tort bun bun!

Rocsi

Rocsi 1

18.01.2015, 10:57

Super delicios!

marcela1979

marcela1979 1

18.01.2015, 11:34

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!