Tort Puisori

de nico15 in Torturi, 18 Mai 2014 | 2734 vizualizari

 

(aproximativ 2 kg)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • Mousse de zmeura:
  • 125 g zmeura
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 20 g de gelatina foi sau 20 g praf
  • Sirop:
  • 150 g de zahar
  • Apa cat sa acopere
  • Glazura:
  • 200 g de smantana pentru frisca lichida
  • 350 Piure de mere
  • 7 g de gelatina
  • Decor:
  • 150 g de piure
  • 10 g de gelatina
  • Decor verde si puisor de la Doctor Oetcker
  • Coacaze
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Puisori:

Se spala, dezinfecteaza si separa ouale. Punem albusurile in robot si incepem baterea lor, pana obtinem consistenta dorita. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam celelale ingrediente, la final adaugam albusurile peste si aeram bine compozitia.

Luam o tava ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia la cuptor aproximativ 10 minute. Inainte sa scoatem foaia, verificam prin apasare, daca aceasta revine si este elastica este facuta si se poate scoate de la cuptor si lasam sa se raceasca.

Punem sa facem siropul de zahar cand este gata se ia de pe foc. In acelas timp ne apucam sa pregatim mousseul de zmeura. Blendam zmeura, adaugam siropul de zahar. Separat hidratam gelatina, aceasta se va adauga peste pulpa de zmeura si siropul de zahar.

Punem frisca la robot si batem pana se-ntareste si prinde consistenta dorita, dupa care le vom amesteca usor.

Luam un cerc cu Φ = 22 cm, taiem in foaia de rulada doua cercuri.  Ne apucam de glazura: smantana lichida pentru frisca se bate bine pana va fi foarte tare, hidratam gelatina si dupa ce va fi din nou lichida o amestecam in smantana pentru frisca si cu putin piure de mere si vom pune compozitia pe tortul nostru.

Punem primul blat adaugam mousse, punem al doilea blat si putem frisca batuta bine si dam la frigider.

Dupa ce s-a intarit la final adaugam piureul de mere. Decoram cu decor verde de la doctor Oetcker, aranjam puisorii din zahar si coacazele.

Timpi sunt aproximativi, deoarece observati ca tortul sta destul de mult la frigider, deci luati timpi cu aproximatie si incercati cand este suficient de stabil tortul pentru a trece la etapa urmatoare.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Puisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed