Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

de susu in Torturi, 19 Iun 2013 | 16201 vizualizari

 

sursa:
crema 1 de la Miha
crema 2 rocsy in bucatarie
blat universal adinaciosescu bucataras

 

INGREDIENTE

  • Crema 1:
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 din caise tocate marunt
  • 4 linguri piure de caise
  • Crema 2:
  • 600 gr fructe de padure
  • 250 gr mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat ruf
  • 300 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • 1 lingurita de coniac
  • Ganache de ciocolata:
  • 150 ml frisca
  • 150 gr ciocolata din care 100 gr neagra si 50 cu lapte
  • 1/2 legatura de menta proaspata
  • 1 praf de cardamon
  • 1 lingurita coniac
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar,
  • 24 linguri de faina nu prea pline sau luate cu varf si scuturate, 290 gr
  • 8 linguri de apa rece
  • 2 linguri coniac
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja portocale
  • Mai avem nevoie de
  • 300 fructe pentru ornat,
  • un borcan gem de capsuni,
  • un compot mare de piersici
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure:

Smantana rece se bate cateva minute pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Mixam mascarpone separat si incorporam frisca batuta. Adaugam caisele si piureul. Fructele se scot de la congelator cu vreo 5-6 ore inainte, se pun intr-o strecuratoare si se stropesc cu doua linguri de coniac.

Bolul pentru frisca trebuie sa fie rece, smantana o batem cateva minute apoi adaugam intaritorul si zaharul treptat mixand pana se intareste. Mascarpone se freaca cu zaharul vanilat, 2 lingurite esenta vanilie si 1 lingurita coniac. Fructele bine decongelate se baga la blender sau se zdrobesc cu furculita, eu am ales a doua varianta ca sa nu iasa o pasta insa au ramas si cojite. Adaugam fructele la mascarpone impreuna cu 4-5 linguri de frisca rece si incorporam usor.

In siropul scurs de la fructe punem cele doua linguri de zahar pudra, putin suc de la compot si coniac, cu el insiropam blatul. Am oprit cateva linguri pt tort  

Menta spalata se blenduieste cu putina apa si doua cuburi de gheata. Punem smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele intr-un ibric la foc mic. Amestecam incontinuu pana se topeste ciocolata. La sfarsit adaugam coniacul si cand se raceste punem menta tocata si scursa foarte bine. O dam la rece si peste cateva ore o mixam pana devine spumoasa.

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc, se adauga apa treptat, lingura cu lingura amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat la galbenusuri chiar daca vi se pare un aluat mai greu de lucrat iar albusurile la temperatura camerei se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit. Se coace 40 de minute intr-o tava de 26. Se taie apoi in 3.

1/2 din caise le-am tocat marunt si restul blenduite.

Montare tort:

Siropul: susul de la fructele de padure, 2 linguri zahar pudra vanilat si sucul de la compot. Pentru ca blaturile sa fie la fel de insiropate mai intai se imparte siropul in trei parti egale in boluri separate. Blat insiropat/ungem cu un strat de gem capsuni/un rand crema 2/ blat insiropat/ gem/ crema 2, am oprit cateva linguri pentru a imbraca tortul/. Am imbracat tortul cu partea din crema oprita dupa care a urmat ganacheul de ciocolata si apoi crema 1 cu caise.

Un tort foarte acrisor si potrivit pentru zile toride de vara.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate indulci mai mult tortul, sucul pentru insiropat, cremele si poate folosi doar ciocolata cu lapte in loc de neagra.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni