Tort racoritor de vara

de Maria68 in Torturi, 6 Iul 2012 | 2862 vizualizari

 

Ziua de 6 iulie, este o zi deosebita - este aniversarea zilei mele !!!
M-am tot gandit la un tort deosebit ( copii ar fi dorit un tort de ciocolata) , insa din cauza caniculei care a pus stapanire , m-am hotarat la un tort care sa aiba si ciocolata(care nu poate sa lipseasca:)!!!) dar sa fie si racoritor.........si pana la urma am combinat doua retete si a iesit un tort super ....delicios :)!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 130 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 100 g zahar tos
  • 125 g faina
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 300-400 g coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor de vara:

Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale. Untul cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Dupa care adaugam ciocolata calda, iar  dupa ce am amestecat adaugam si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului si adaugam cam 1/3 din spuma peste compozitia cu ciocolata  cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin. Iar la urma adaugam si restul de spuma de albusuri. Punem compozitia intr-o forma de  diametru 24 cm si introducem in cuptorul  incalzit in prealabil cca. 40-45 de minute. Cand este gata, il lasam sa se raceasca si blatul se taie in doua.

Stiind ca blatul este un pic cam dulce, de data aceasta l-am insiropat cu suc de struguri.

Intre timp pregatim crema:

Amestecam mascarponele cu  zaharul si sucul de lamaie. Frisca impreuna cu praful intaritor  se mixeaza si se adauga in crema mascarpone. Coacazele le spalam si cu ajutorul unei furculite se desprind de pe codite. Le lasam  un pic la scurs (surplusul de apa) sau le punem pe servetele de bucatarie pentru ca apa sa fie absorbita.Din cantitatea de boabe de coacaze  punem deoparte pentru decor iar restul de  bobite  se adauga la jumatate din  compozitia de mascarpone si frisca . Cealalta jumatate o folosim sa decoram tortul.

La capitolul decor - se pot folosi fructe dupa placul si pofta fiecaruia!

Din cauza caldurii excesive, nu am reusit sa decorez tortul cum mi-as fi dorit(cum am pus ciocolata s-a si topit), dar pot sa ma declar multumita:)!!!!, bineintele copii au fost in extaz :))!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort racoritor de vara 169259
retete culinare - Tort racoritor de vara 169260
retete culinare - Tort racoritor de vara 169261
retete culinare - Tort racoritor de vara 169262
retete culinare - Tort racoritor de vara 169263
retete culinare - Tort racoritor de vara 169264

COMENTARII (13)

Lau 1

07.07.2012, 12:32

la multi ani

MIUTA 1

08.07.2012, 00:40

La multi ani!
Tortul arata suuuuuuper bine

Maria68 1

08.07.2012, 10:18

Multumesc mult, dragele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S