Tort racoros cu afine si zmeura

de thathyanna in Torturi, 12 Mai 2010 | 3158 vizualizari

 

Sunt innebunita dupa fructe de padure, asa ca m-am gandit la un desert racoros si cu mai putin zahar numai bun pentru zilele calduroase ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 250g zmeura (congelata)
  • 250g afine (congelate)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare fina
  • esenta de vanilie
  • un plic de budinca de vanilie/capsuni (eu am folosit de vanilie de data asta)
  • frisca la tub pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu afine si zmeura:

Fructele de padure:

Intr-o sita incapatoare puneti fructele de padure congelate si pudrati-le cu cele 3 linguri de zahar pudra. Amestecati-le usor cu mana sa se distribuie zaharul uniform.

Asezati sita deasupra unui castron mai mare. Cel mai bine e sa fie cativa centimetri de la fundul sitei pana la fundul castronului. Puneti deoparte, dar nu la frigider.

In maxim o ora fructele se vor fi decongelat si vor fi lasat un sirop la fundul castronului.Acesta poate fi folosit pentru insiroparea blatului sau cu apa minerala ca suc.

Blatul:

Incalziti cuptorul la 200 de grade.

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti cu mixerul galbenusurile cu zaharul si albusurile cu esenta de vanilie. Turnati albusurile peste galbenusuri si amestecati cu grija sa nu se lichefieze din nou albusurile.

Se adauga faina (data prin sita sau printr-un dres de matase), praful de sare si praful de copt si se amesteca usor cu telul pana la omogenizare. Turnati blatul intr-o forma rotunda de tort si dati la cuptor pentru 15-20 minute.

Intre timp, pregatiti budinca dupa instructiunile de pe plic si lasati-o sa se raceasca.

Dupa ce s-a copt blatul, rasturnati-l pe un platou si taiati-l in 2 pe orizontala. Turnati jumatate din siropul lasat de fructe si puneti jumatate din cantitatea de budinca. Cu grija asezati cca 3 sferturi din fructele de padure peste budinca, apasand usor ca sa 'intre' si sa se fixeze in stratul de budinca.

Acoperiti cu a 2-a jumatate de blat. Intepati-o din loc in loc cu o furculita, ca sa absoarba mai repede siropul si turnati incet restul de sirop de la fructe. Ungeti apoi cu restul de budinca si restul de fructe deasupra. Eu am pus fructele ceva mai concentrat in mijloc, nu chiar pana la margine pe acest strat, sa nu cada.

Ornati cu frisca dupa propriul gust. Eu am creat o 'bariera' de frisca in jurul fructelor de padure de deasupra.

 

TIPS-URI

1

Este recomandat sa fie tinut in frigider o zi, ca sa se intrepatrunda bine aromele.

2

Foarte bun la o ceasca de cafea.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort racoros cu afine si zmeura 31390
retete culinare - Tort racoros cu afine si zmeura 31391
retete culinare - Tort racoros cu afine si zmeura 31392

COMENTARII (14)

elena1988 1

27.03.2011, 22:59

DIANA B 1

25.06.2011, 09:24

LA MULTI ANI !

monike 1

25.06.2011, 14:56

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D