Tort racoros cu cirese

de Laly in Torturi, 20 Iun 2010 | 4144 vizualizari

 

Un tort usor cu multe fructe.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 3oo gr smantana grasa
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 esenta lamaie sau ce aroma va place
  • 300 gr cirese

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta lamaie

Pentru decor:

  • 300 gr frisca
  • 300 gr cirese
  • 100 gr alune nesarate
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu cirese:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare  si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la racit.

Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie.Se spala ciresele,li se scot samburii si se lasa la scurs.

Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu siropul facut din apa,zahar si esenta.Se toarna crema de smantana,se pun ciresele fara samburi.Se adauga a doua parte de blat insiropata.

Se imbraca tortul in frisca,marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu posul floricele din frisca.Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort racoros cu cirese 38130
retete culinare - Tort racoros cu cirese 38205

COMENTARII (51)

Ina 1

03.07.2010, 08:00

pusik', multumesc mult de urari!

eclerash 1

03.07.2010, 15:58

cu scuzele de rigoare,iti spun si eu ”La multi ani!”

elena1988 1

24.02.2011, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D