Tort racoros cu frisca si fructe

de T I M E A in Torturi, 29 Iul 2013 | 3887 vizualizari

 

Un tort dulce-acrisor usor de facut , nu necesita coacere si e foarte racoros servit direct de la frigider.

 

INGREDIENTE

  • 20-25 piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina granule
  • sucul de la un compot de pere
  • cateva bucati pere din compot
  • 3 caise
  • 2 linguri zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu frisca si fructe:

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm.

Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere. 

Punem gelatina la inmuiat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute.

In acest timp mixam frisca (amestecam smanatana pt frisca cu frisca dulce si zaharul). Perele di caisele le taiem bucatele mici.

Gelatina inmuiata o punem pe baie de aburi si amestecam pana se topeste (nu trebuie sa fiarba).

Lasam sa se raceasca apoi o turnam peste frisca si amestecam.

Adaugam si fructele taiate si zmeura si omofenizam.

Umplem forma de tort tapetata cu piscoturi cu crema de frisca obtinuta, nivelam si dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.

Scoatem din frigider si indepartam doar inelul de la tava.

Ornam cu fructe dupa pofta inimii. 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt compot si ce fructe va plac

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248605
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248606
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248607
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248608
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248609
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248610
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248612
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248613
retete culinare - Tort racoros cu frisca si fructe 248614

COMENTARII (28)

T I M E A 1

30.07.2013, 22:37

si la asta nici nu m-am chinuit sa arate bine

Constelatialeu 1

30.07.2013, 22:46

Cu siguranta...si mi-am amintit,am avut tort,mai multe,facute de mama ,din cele cu blat de nuca si insiropate....dar n-am apucat,ca au fost multi pe ele...

diaconta 1

30.07.2013, 23:01

Offffffffff

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21