Tort Raffaello

de simsim82 in Torturi, 4 Apr 2014 | 4487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 linguri fulgi nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g migdale macinate
  • 2 linguri lichior cocos (optional)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • fulgi nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma cu unt/ulei si faina si se toarna compozitia. Se da forma la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) si se lasa pana se rumeneste blatul. Nu deschideti cuptorul primele 15 minute! Apoi puteti incerca blatul cu o scobitoare sa vedeti daca este gata. Forma mea are diametrul de 20 cm. Cand se raceste, blatul se taie in 3 discuri, cel de deasupra fiind folosit la crema in cazul in care nu aveti migdale... Daca aveti migdale, taiati blatul doar in doua discuri.

Crema: Se pun laptele si ciocolata intr-o cratita, la foc mic, pana se topeste ciocolata. Apoi se adauga nuca de cocos si migdalele sau partea de sus a blatului (faramitat) si se mai fierb 2-3 minute, amestecand continuu, sa se omogenizeze.  Se ia de pe foc si daca aveti lichior de cocos, acum este momentul sa il adaugati. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta.

Siropul: Se fierbe apa amestecata cu vanilia 2-3 minute.

Se asaza primul disc din blat pe platou si se siropeaza, deasupra se intinde crema si apoi se acopera cu al doilea disc, siropat la randul lui. Se orneaza cu frisca din belsug si fulgi de nuca de cocos. Frisca eu o amestec intotdeauna cu un plic de zahar vanilat sau o lingura de zahar, inainte sa o bat... depinde ce fel de frisca folositi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Raffaello 308754
retete culinare - Tort Raffaello 308755
retete culinare - Tort Raffaello 308756
retete culinare - Tort Raffaello 308757
retete culinare - Tort Raffaello 308758
retete culinare - Tort Raffaello 308759

COMENTARII (12)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:47

Ce aratos si bun

MOKUSKA 1

01.05.2014, 19:11

Bun si frumos

monik80 1

20.03.2015, 15:41

ff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S