Tort Raffaelo

de rodicaspring in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 3008 vizualizari

 

Este un tort festiv, reteta cu ingrediente pretentioasa, dar tortul are un gust desavirsit. Este nemaipomenit, desi cam scump, insa reteta este originala. V-o recomand.

 

INGREDIENTE

1 cutie Raffaelo pentru ornat 

10 oua (pentru primul blat )

5-6 albusuri (pentru al doilea blat)

400g migdale prajite

15g gelatina

200g nuca cocos

250g zahar

3 lg. faina

800 g ciocolata alba

2 l frisca

200 g fulgi de cocos

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaelo:

Blat 1:

Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt.

Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata alba topita cu putina frisca nebatuta, pe foc. Apoi se adauga 400 g frisca batuta si se amesteca totul apoi se umple gaura din tort. Se da la rece.

Blat 2:

Se face din 5-6 albusuri batute cu 200 g zahar, 200 g cocos si 3 lg.faina.

Crema:

1 l frisca se bate cu vanilie si un pic de zahar. Se topeste 400 g ciocolata alba pe foc,  apoi se adauga gelatina cind e calduta si 200 g migdale prajite taiate.

Cind e aproape rece se pune frisca, formind o crema care se adauga peste Blatul 1, iar apoi se adauga Blatul 2.

Decor:

Se orneaza cu cele 500 g de frisca ramasa, cu bomboanele Raffaelo si fulgi de cocos. Eu am mai pus si alte bombonele ca si ornament si am presarat cocos ca o zapada deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Raffaelo 425356
retete culinare - Tort Raffaelo 425357
retete culinare - Tort Raffaelo 425358
retete culinare - Tort Raffaelo 425359
retete culinare - Tort Raffaelo 425360
retete culinare - Tort Raffaelo 425361
retete culinare - Tort Raffaelo 425362

COMENTARII (8)

rodicaspring 1

30.01.2016, 13:32

e un vis v- as recomada-o de Pasti

mirela0911 1

31.01.2016, 11:59

Ce tort bun!

Gicuta69 1

05.02.2016, 22:09

Un tort minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L