Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Este un tort festiv, reteta cu ingrediente pretentioasa, dar tortul are un gust desavirsit. Este nemaipomenit, desi cam scump, insa reteta este originala. V-o recomand.
1 cutie Raffaelo pentru ornat
10 oua (pentru primul blat )
5-6 albusuri (pentru al doilea blat)
400g migdale prajite
15g gelatina
200g nuca cocos
250g zahar
3 lg. faina
800 g ciocolata alba
2 l frisca
200 g fulgi de cocos
Blat 1:
Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt.
Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata alba topita cu putina frisca nebatuta, pe foc. Apoi se adauga 400 g frisca batuta si se amesteca totul apoi se umple gaura din tort. Se da la rece.
Blat 2:
Se face din 5-6 albusuri batute cu 200 g zahar, 200 g cocos si 3 lg.faina.
Crema:
1 l frisca se bate cu vanilie si un pic de zahar. Se topeste 400 g ciocolata alba pe foc, apoi se adauga gelatina cind e calduta si 200 g migdale prajite taiate.
Cind e aproape rece se pune frisca, formind o crema care se adauga peste Blatul 1, iar apoi se adauga Blatul 2.
Decor:
Se orneaza cu cele 500 g de frisca ramasa, cu bomboanele Raffaelo si fulgi de cocos. Eu am mai pus si alte bombonele ca si ornament si am presarat cocos ca o zapada deasupra.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult