Tort rapid

de sunrisseee in Torturi, 6 Feb 2013 | 2998 vizualizari

 

Cel mai simplu tort facut vreodata de mine si mai este si delicios.Va garantez ca va deveni un hit!

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 300ml frisca lichida
  • 150g zahar
  • 2esente rom
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • 150g ciocolata cu lapte (pentru decor)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

Se pune pe foc 200ml frisca cu 100g zahar si se lasa pana cand da primul clocot.Se opreste focul si se adauga 200g ciocolata cu lapte,rupta in bucati.Se amesteca intens pana cand s-a topit ciocolata,se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.Intre timp se mixeaza 100ml de frisca si se adauga peste crema de ciocolata impreuna cu gelatina,amestecand intens pana cand frisca se omogenizeaza.(eu de regula folosesc gelatina maruntita la plic peste care pun cam 3-4 linguri de apa rece).Laptele impreuna cu cacaua si 50g zahar se pun pe foc pentru circa 10 minute apoi se lasa la racit.

Urmeaza asamblarea care este identica cu cea de la tiramisu.

Piscoturile se inmoaie in laptele cu cacao si se pun intr-o tava cu peretii detasabili,pana acoperi complet tava.Se adauga apoi un strat de crema de ciocolata apoi un strat de piscoturi inmuiate in lapte si cacao si apoi ultimul strat de crema.Se baga la frigider pentru aproximativ 1-2 ore pana cand compozitia se intareste.Cand este gata se indeparteaza peretele detasabil al tavii si se poate servi.Este un deliciu!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe,alune,ciocolata,cam tot ce va trece prin cap.Am atasat 3poze cu acelasi tort dar ornate diferit.Trebuie doar sa aveti imaginatie pentru ca tortul este delicios!!!

RETETA IN IMAGINI

Tort rapid-0
Tort rapid-1
Tort rapid-2

COMENTARII (8)

mamaieelena

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:48

bun

Alinutza80

Alinutza80 1

09.03.2013, 15:58

Panacris

Panacris 1

10.10.2013, 19:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!