Tort rapid

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 10 Apr 2010 | 3045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 pachet praf de copt
  • INGREDIENTE CREMA GANACHE:
  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate);optional
  • - 2 foi de gelatina(6 g)
  • DECOR:
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -cacao
  • -fructe(eu am avut de physalis)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

BLAT: ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o forma de tort(26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min(la inceput foc iute pt a creste si apoi incet);faceti testul cu scobitoarea.Blatul se taie in 3(eu l-am taiat in 2 pt ca aveam nevoie de o parte din crema pt alteceva)

CREMA GANACHE:Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.

ASAMBLARE:
Se pune jumatate din crema peste prima foaie de blat insiropata(siropul poate sa fie din zahar ars,compot sau ce doriti),se continua cu a doua foaie,restul de crema,foaie,frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort rapid 25756
retete culinare - Tort rapid 25757
retete culinare - Tort rapid 25758

COMENTARII (8)

lia maria 1

12.04.2010, 10:07

ce bunatate vin cu 5 furculite

Pasiune pentru bucatarie 1

12.04.2010, 10:24

ma bucur ca va place

adry88 1

07.07.2011, 16:38

arata bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55