Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 28 Iun 2012 | 6626 vizualizari

 

Dupa cum stiti deja sunt adepta atat a prajiturilor sofisticate cat si acelor simple, iar cum pe caldura asta nici nu vine vorba de deschizi cuptorul insa ai pofta de ceva dulce va recomand cea mai simpla si rapida prajitura....e preferata mea in zilele aride...e light, cremoasa si iupii are muulte capsuni( dar o puteti face cu ce fructe va doriti si va plac).

 

INGREDIENTE

  • piscoturi 2 tiple pentru o tava medie
  • -300 gr iaurt de capsuni
  • -300 ml frisca
  • -120 gr zahar
  • - 1, 1/2 plic gelatina
  • -500 gr capsuni
  • -si sirop sau suc pentru imuiat piscoturile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste. Frisca se bate bine. Gelatina se prepara dupa instructiuni, apoi se amesteca cu iaurtul punand cate putin iaurt in gelatina apoi se combina toata. Capsunile se spala, (pastram cateva pentru decor) se indeparteaza partea verde si se taie bucati si se pun peste iaurt. Se toarna iaurtul peste frisca se amesteca usor.

Piscoturile se imoaie in sirop se pun in tava de tort cu peretii detasabili pe fundul ei si pe margine apoi se toarna crema. Se da la frigider 1h, dupa care se decoreaza cu restul capsunilor. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni 168583
retete culinare - Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni 168584
retete culinare - Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni 168585

COMENTARII (16)

Sim0na 1

29.06.2012, 10:57

Foarte frumos si delicios!

luminita20_2006 1

29.06.2012, 14:58

Mersi fetelor...da foarte delicios...Iri dupa cum ai anticipat repede a disparut

Constelatialeu 1

21.05.2013, 18:05

Rapid,bun si racoros pe o astfel de vreme !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D