Tort rapsodia aromelor

de miremirc in Torturi, 7 Oct 2012 | 32978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 lg apa clocotita
  • zeama de la 1 lamaie
  • 70 g cocos
  • 4 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Blat cacao :
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 1 lg apa rece
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic cappuccino cu rom
  • 100 ml lapte
  • 2 lg amidon alimentar
  • 300 g unt
  • 50 g stafide
  • 50 ml rom
  • Decor :
  • 50 g ciocolata
  • 3 lg cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapsodia aromelor:

Punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .

Blat cocos : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

Blat cacao : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.

Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; peste adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem pe aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.

Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.
Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.
Asamblare : blat cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema-stafide- blat cacao- insiropat- 1/2crema-decor.

Un delicios tort cu o multime de arome ;)
Duminica placuta !

 

RETETA IN IMAGINI

Tort rapsodia aromelor-0
Tort rapsodia aromelor-1
Tort rapsodia aromelor-2
Tort rapsodia aromelor-3
Tort rapsodia aromelor-4
Tort rapsodia aromelor-5
Tort rapsodia aromelor-6
Tort rapsodia aromelor-7

COMENTARII (27)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

02.04.2013, 18:50

tre sa fac majoritatea retetelor bravoo

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.04.2013, 20:01

foarte fain

CameliaSb

CameliaSb 1

29.05.2013, 18:09

am incercat si eu reteta blatul cu cacao a iesit mult mai subtire. ar trebui dublate ingredientele. maine va fi degusturea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24