Tort raws pt. aniversarea blogului

de adnia in Vegan / Raw vegan, 25 Iul 2013 | 4125 vizualizari

 

Eeeeeei, a trecut timpul, dragii mei...si iata-ma-s la aniversarea celor 2 anisori de existenta a casutei mele virtuale! Si pt. ca un asa eveniment nu putea trece neobservat, am decis sa prepar un minunat tort raw-vegan, sa ne delectam cu totii...si sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc:
1. e foarte cald afara, iar acest tort a fost congelat, ceea ce-l face o minunatie de inghetata deosebita (doar nu va puteam trata cu orisice, nu?:)
2. fructele proaspete, neprocesate termic sunt mult mai gustoase, sanatoase si aromate
3. este foarte satios, nu se pot servi decat portii mici si concentrate....deci asta il face ideal pt. mai multi musafiri (si cum eu va astept pe toti prietenii la aniversare....ne ajunge la toti:))
4. nu ingrasa, deoarece nu contine zahar
5. aduce un aport nutritional si energetic notabil
6. nu am sarbatorit niciodata pana acum cu un tort raw, asa ca...de ce nu?

Ar mai fi muuulte motive de enumerat aici, dar sa nu uitam, totusi de ce ne-am adunat aici, nu? Hai ca v-am convins sa serviti o portie racoroasa, nu-i asa?
Si ca nu mai mentin suspans-ul, iata ce contine si cum a fost preparat:

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 250 gr. migdale
  • 2 linguri miere
  • 1 pumn stafide
  • 1 picatura ulei esential de migdale
  • Crema raws (roz adica:)
  • 300 gr. zmeura proaspata 
  • 3-4 linguri frisca din seminte de floarea-soarelui
  • miere, dupa gust
  • cateva linguri de apa, dupa nevoie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 5 linguri faina de cocos
  • Crema de caise:
  • 150 gr caise bine coapte
  • 1 lingura miere
  • 3-4 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri lecitina de soia
  • Frisca din seminte:
  • 200 gr. seminte de floarea soarelui decorticate
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3-4 picaturi ulei esential de portocale
  • 2 linguri miere
  • putina apa
  • pt. decor: -zmeura proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort raws pt. aniversarea blogului:

 

Daca aveti toate ingredientele la indemana, prepararea si montarea tortului nu va rapesc mai mult decat 15 minute...si e chiar joaca de copii!
Dar sa va povestesc pe rand cum am facut eu (mai mult timp imi ia povestea decat prepararea):
1. am pus de seara semintele de floarea soarelui si migdalele la hidratat in boluri separate( cu apa cat sa acopere)
2. dimineata le-am scurs si le-am mai clatit putin, apoi le-am scurs iarasi
3. am pregatit o forma de tort cu inelul detasabil, pe care am uns-o cu foarte putin ulei de susan; am lasat-o deoparte
4. am preparat blatul din migdale, nu inainte de a prepara un delicios lapte de migdale (pe care l-am servit la micul dejun...deci a avut alt scop:); am luat pulpa de migdale rezultata in urma acestui proces si am amestecat-o in robot cu celelalte ingrediente pt. blat. Am obtinut un aluat faramicios si lipicios, pe care l-am turnat in forma de tort de mai sus si pe care l-am presat bine cu mainile si apoi am nivelat cu o lingura muiata in apa. Am dat la rece.
5. am preparat frisca: am pus semintele de floarea soarelui scurse bine, am adaugat apa cat aproape sa le acopere si am mixat in blenderul de mare viteza cca 1 min, pana a devenit crema. Am adaugat celelalte ingrediente si am mai mixat inca 1 minut. Si asta a fost!
6. am preparat crema roz: am mixat zmeura in blender cateva secunde, am adaugat putina frisca si celelalte ingrediente si am mai mixat cateva secunde...si a fost gata si asta! Am scos blatul de la rece, am turnat crema, apoi am dat la congelator 2 minute
7. am preparat crema de caise: pur si simplu am mixat  cateva sec.toate ingredientele, cu exceptia lecitinei, pe care am adaugat-o la sfarsit, dupa ce obtinusem deja crema. Am mai mixat o data sa se omogenizeze...am adaugat si aceasta crema peste cea roz. Am dat iarasi la congelator pt. 5 minute, sa se intareasca totul putin
8. am decorat cu frisca ramasa si zmeura...din nou la congelator pt. 2 ore, de data asta!
9. am scos tortul inghetat din forma, l-am portionat si l-am servit cu drag, dupa ce a stat 15. minute la temperatura camerei.
10. am bagat la congelator portiile ramase, pt.un rasfat prelungit!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort raws pt. aniversarea blogului 247547
retete culinare - Tort raws pt. aniversarea blogului 247548
retete culinare - Tort raws pt. aniversarea blogului 247549

COMENTARII (22)

Rux 1

31.08.2013, 23:15

Nilgun...de la PLAFAR sau de pe INTERNET

adnia 1

01.09.2013, 21:57

multumesc, Ruxy! si multumesc ca ai lamurit-o tu pe Ilgun...eu eram la mare

monik80 1

19.03.2015, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S