Tort Red Velvet

de miremirc in Torturi, 22 Ian 2012 | 3006 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 lg suc lamaie
  • 1 lg otet
  • 350 ml piure sfecla rosie
  • 250 g faina
  • 225 g unt
  • 225 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Mega Image...)
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 lgt extract de vanilie
  • un varf cutit sare

Crema :

  • 400 g crema de branza
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg smantana
  • 1 lgt extract vanilie
  • 1 lgt extract migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet:

 Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu otetul.

  Separat, mixam untul spuma cu crema de branza, zaharul, ouale pe rand si extractul de vanilie.

  In alt vas amestecam faina, sarea si praful de copt. Peste faina incorporam compozitia cu sfecla rosie si omogenizam. aceasta compozitie o impartim in 3 si coacem 3 blaturi (d=24 cm). Fiecare blat il lasam la copt pana se coace frumos. Verificam cu scobitoarea daca s-a copt.

  Pentru crema : amestecam toate ingredientele bine, lasam putin crema la frigider sa se intareasca daca e prea moale , apoi putem umple cele 3 foi cu aceasta crema pufoasa si delicioasa.Cine doreste o crema mai dulce, poate adauga in plus 100 g zahar pudra.

Spor la gatit !
Sursa mea de inspiratie : Bucatar sub acoperire.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Red Velvet-0
Tort Red Velvet-1
Tort Red Velvet-2
Tort Red Velvet-3
Tort Red Velvet-4
Tort Red Velvet-5
Tort Red Velvet-6
Tort Red Velvet-7
Tort Red Velvet-8
Tort Red Velvet-9
Tort Red Velvet-10
Tort Red Velvet-11

COMENTARII (32)

deyutzky 1

23.01.2012, 12:09

frumosss

Criss 1

23.01.2012, 17:23

Superb! Si bio, daca e colorat cu suc de sfecla.

CaroleCuisine 1

23.01.2012, 21:53

Foarte frumos e ..are un aspect superb..felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41