Tort Red Velvet

de miremirc in Torturi, 22 Ian 2012 | 7259 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 lg suc lamaie
  • 1 lg otet
  • 350 ml piure sfecla rosie
  • 250 g faina
  • 225 g unt
  • 225 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Mega Image...)
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 lgt extract de vanilie
  • un varf cutit sare

Crema :

  • 400 g crema de branza
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg smantana
  • 1 lgt extract vanilie
  • 1 lgt extract migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet:

 Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu otetul.

  Separat, mixam untul spuma cu crema de branza, zaharul, ouale pe rand si extractul de vanilie.

  In alt vas amestecam faina, sarea si praful de copt. Peste faina incorporam compozitia cu sfecla rosie si omogenizam. aceasta compozitie o impartim in 3 si coacem 3 blaturi (d=24 cm). Fiecare blat il lasam la copt pana se coace frumos. Verificam cu scobitoarea daca s-a copt.

  Pentru crema : amestecam toate ingredientele bine, lasam putin crema la frigider sa se intareasca daca e prea moale , apoi putem umple cele 3 foi cu aceasta crema pufoasa si delicioasa.Cine doreste o crema mai dulce, poate adauga in plus 100 g zahar pudra.

Spor la gatit !
Sursa mea de inspiratie : Bucatar sub acoperire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

deyutzky 1

23.01.2012, 12:09

frumosss

Criss 1

23.01.2012, 17:23

Superb! Si bio, daca e colorat cu suc de sfecla.

CaroleCuisine 1

23.01.2012, 21:53

Foarte frumos e ..are un aspect superb..felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache