Tort Red Velvet festiv

de Veronica22 in Retete Montare D’oro, 3 Dec 2018 | 2536 vizualizari

 

De mult timp mi-am tot planificat sa fac un tort cu blat "RED VELVET", stiti, blatul acela ca o catifea de un rosu intens si crema perfect alba. Ocazia s-a gasit si iata tortul gata pregatit. 
Poate nu e chiar perfect, insa e prima data cand il fac. Odata capatata experienta sigur stiu ce trebuie pastrat  si ce trebuie modificat pentru a ajunge la a fi perfect.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat: 120 gr unt
  • 2 oua
  • 240 gr zahar
  • 220 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita colorant rosu(gel)
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita otet( de trandafiri)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:250 gr mascarpone
  • 120 gr zahar pudra cu vanilie
  • 350 ml frisca Montare d'oro
  • Pentru insiropat - sirop de visine
  • Decor: decor din plastilina de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet festiv:

Blat:

Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam.

Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua iar bicarbonatul se stingein otet.

Adaugam la compozitia de unt bicarbonatul apoi alternand din faina si lapte pana obtinem un amestec omogen.

Am folosit pentru copt o forma de 22 cm in diametru. 

Am copt blatul la 180 grade C,40 min, fara ventilatie.

Dupa coacere, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Se taie pe jumatate pentru a obtine doua blaturi.

Crema:

Crema mascarpone se amesteca intr-un bol cu zaharul pudra. Frisca se mixeaza si apoi se amesteca usor cu crema mascarpone.

Pe platoul de servire se aseaza prima foaie de blat pe care o insiropam din belsug cu sirop de visine( facut in casa am avut eu). Asezam uniform apoi un strat generos de crema peste care aranjam al doilea blat pe care il vom insiropa de asemenea. Imbracam tortul nostru de catifea rosie in crema alba si pufoasa. 


Decoratiunile potrivite cu sarbatoarea Craciunului se asaza cu grija dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet festiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

10.12.2018, 10:15

Ce frumusete de tort!

Ancutsa 1

11.12.2018, 14:13

Foarte frumos!

Veronica22 1

11.12.2018, 21:27

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie