Tort rosu

de Lau in Torturi, 25 Mai 2011 | 1762 vizualizari

 

La multi ani draga ruxy si miremirc

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 2 albusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 3 linguri margarina
  • SIROP
  • 50 ml coniac
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de migdale
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

BLAT-Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga esenta, zaharul si la final faina cernuta. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele se pune la incalzit. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. In crema calda se adauga margarina si se omogenizeaza

DECOR-plicul de jeleu se amesteca cu zaharul si esenta, se adauga 200 ml de apa si se pune la foc cca 1 min dupa care se toarna peste tort

Se taie blatul racit in 3

Asamblare-se aseaza prima foaie-se insiropeaza-se unge cu gemul de cirese-se adauga jumatate din crema -se adauga a 2 foaie -se insiropeaza-se unge cu gem de cirese -se adauga restul de crema-se aseaza a 3 foaie se insiropeaza-se toarna tort jelee si se decoreaza cum dorim

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort rosu-0
Tort rosu-1
Tort rosu-2
Tort rosu-3
Tort rosu-4
Tort rosu-5

COMENTARII (32)

LUK

LUK 1

27.05.2011, 17:54

Lau

Lau 1

28.05.2011, 10:42

luk

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 15:14

vai da ce frumos arata.pakt k nu am si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!