Tort rosu & negru

de laura_n in Torturi, 8 Aug 2012 | 4202 vizualizari

 

In weekend m-am destrabalat...ma refer la mancare. Am facut un tort special pentru mama mea care a lipsit cateva luni. Am dorit sa incerc ceva nou si asa a iesit "rosu si negru", dar nu de Stendhal, ci de Laura :P
A iesit un tort cioco-delicioso- cremoso :)))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar brut
  • 1 pliculet praf copt
  • 500 gr cioco
  • 50 gr unt
  • 60 gr cacao neagra
  • 200 ml cafea tare
  • 200 ml iaurt/ lapte
  • 400 gr unt
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr zahar pudra
  • 5 lg miere
  • seminte vanilie
  • colorant rosu/ suc de sfecla
  • 600 gr mure
  • un cubulet unt pt glazura
  • 3-4 lg lapte
  • fulgi ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu & negru:

Trebuie facute doua blaturi rosu-negru.

Blatul negru:

200 gr -  ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit si se incorporeaza bine, bine. Se toarna compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si se coace cam 30-40 min. Nu trebuie lasat prea mult, blatul trebuie sa fie ciocolatos.

Blatul rosu:

3 oua se bat cu 5 lg zahar, se adauga 5 lg faina, restul de praf copt si la sfarsit se adauga iaurtul si se incorporeaza bine. Adaugam 1/2 cana de suc de sfecla sau putin colorant alimentar rosu.

Se toarna compozitia in aceeasi sau in alta forma de copt cu acelasi diametru si se coace cam 30 -40 min.

Dupa ce s-au copt, se lasa blaturile la racit.

Se face un sirop din 500 ml apa si putin rom. Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit si apoi se adauga 5 lg miere.

Murele se spala si se lasa la scurs.

Restul de ciocolata neagra (300 gr) se topeste cu un cubulet unt si cateva lg lapte. 

Crema:

Untul moale la temperatura camerei, se pune intr-un bol, se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si se freaca cu zaharul pudra pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga putin cate putin, ciocolata alba topita si se amesteca pana se incorporeaza toata ciocolata.

Se taie blaturile in doua straturi si se insiropeaza. Se asaza primul strat de blat negru insiropat, se pune un strat subtire de crema, se presara mure cu generozitate, putina glazura de ciocolata. Se asaza al doilea strat de blat rosu insiropat, alt strat de crema, iar mure, iar glazura si tot asa pana incheiem cu un strat de blat rosu.

Tortul se aranjeaza putin, se niveleaza cat de cat si se da la frigider.

Restul de glazura se toarna peste tort, imbracandu-l in intregime. Se asaza restul de mure, fulgii de ciocolata  si se da iar la frigider.

Eu am ornat cu un trandafir rosu din zahar si putin praf alimentar rosu.

Este un tort foarte satios, dar deloc gretos. Ma bucur ca a fost bine primit si savurat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort rosu  & negru 173088
retete culinare - Tort rosu  & negru 173089
retete culinare - Tort rosu  & negru 173090
retete culinare - Tort rosu  & negru 173091
retete culinare - Tort rosu  & negru 173092

COMENTARII (54)

elucubratiiculinare 1

09.08.2012, 18:14

arata trasnet

Xandrinne 1

10.08.2012, 10:53

Superb tort!

laura_n 1

10.08.2012, 14:07

Mihaela, Xandrinne, va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55