Tort roz

de lilik in Torturi, 28 Noi 2010 | 3178 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 4 linguri apa calduta
  • 1 praf de sare

pt crema de lapte:

  • 200 ml lapte
  • 50 gr zahar pudra
  • 20 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 250 ml lapte
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao

pt decor:

  • frisca
  • colorant alimentar roz
  • bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort roz:

Facem blatul:

punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle.

punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit 25-30 min.

Crema:

punem laptele pe foc si cand incepe sa fiarba il dam deoparte si adaugam vanilia,faina si zaharul cernute,amestecand continuu cu telul.punem din nou pe foc mic cateva minute sa se ingroase.(nu uitati sa amestecati mereu k dak nu se lipeste)

cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta.

Siropul:

punem pe foc laptele cu zahar si cacao si lasam pana se topeste zaharul.lasam sa se raceasca apoi il folosim.

Cand avem totul gata ne apucam de asamblarea tortului.

taiem blatul in 2,insiropam 1 parte deasupra punem crema ,acoperim cu cealalta parte pe care o insiropam apoi acoperim cu frisca si decoram dupa plac.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort roz-0
Tort roz-1

COMENTARII (32)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.11.2010, 14:07

lilik

lilik 1

29.11.2010, 19:57

merci fain motan

elena1988

elena1988 1

19.01.2011, 17:16

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!