Tort Sacher

de T I M E A in Torturi, 8 Feb 2013 | 5981 vizualizari

 

Pentru weekend va las un tort gustos, fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr unt la temperatura camerei
  • 90 gr ciocolata 55% cacao
  • 80 gr zahar
  • 4 oua
  • 80 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf cutit sare
  • 8 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 100 gr ciocolata 55% cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Topim ciocolata pe baie de aburi.

Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare.

Albusurile le batem spuma separat cu un varf de sare.

Adaugam la compozitia de mai sus faina amestecata cu cacao, apoi incorporam cu grija albusurile spuma.

Tapetam o forma rotunda mica cu hartie de copt pe fund si ungem cu unt forma (eu am folosit o forma de 17 cm dar e ok si una de 20cm. Daca faceti in forma mai mare dublati cantitatile).

Turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade timp de 50 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem in strat subtire partea de deasupra pentru a avea un tort drept si pt ca e usor crocanta partea de sus.   Apoi taiem tortul in doua.

Incalzim gemul si ungem cu jumatate din cantitate prima foaie de blat. Asezam a doua foaie si la fel o ungem cu restul de gem.

Glazura: intr-un vas punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati, amestecand pana se topeste ciocolata. Turnam apoi glazura pe tort incepand de la mijloc si cu un cutit nivelam rapid. Ungem si marginile cu glazura.

Dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.

Servim cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Sacher-0
Tort Sacher-1
Tort Sacher-2
Tort Sacher-3
Tort Sacher-4
Tort Sacher-5
Tort Sacher-6

COMENTARII (63)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.02.2013, 15:57

Am mancat tortul asta in Austria, e bestial

T I M E A

T I M E A 1

12.02.2013, 19:14

Daciana

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!