Tort Sacher (imbunatatit)

de angyb in Torturi, 27 Mar 2012 | 1969 vizualizari

 

Una dintre prietenele mele imi tot spune ca ar vrea sa manance tort Sacher si cum este insarcinata am hotarat sa il fac dar cu un mica adaugare.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 75g unt
  • 100g ciocolata menaj
  • 75 g faina
  • 75g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura
  • 350g de gem de caise
  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 50ml apa
  • 100g zahar
  • 100g cicolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher (imbunatatit):

Blatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna ca zaharul (ca si pt.bezea) dupa care adaugati-le la amestecul de ciocolata amestecand de sus in jos. Adaugati faina cernuta, dupa care turnati intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie e copt si dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

Crema: Topiti ciocolata alba cu 100 ml de frisca. Cand ciocolata s-a topit dati la rece (in congelator) aproximativ o jumatate de ora. Restul de frisca bateti-l spuma, dupa care adaugati ciocolata topita batand mereu pana cand are consistenta dorita. (M-am inspirat de la Miha cu aceasta crema. Are dreptate, provoaca dependenta. De cate ori pregatesc ceva cu frisca trebuie sa adaug si un pic de ciocolata-multumesc)

Glazura: Puneti pe foc apa impreuna cu zaharul, dupa care adaugati ciocolata taiata bucatele.

Asamblarea:Taiati blatul in doua si ungeti aproape tot gemul de caise (ca sa fie mai usor de intins tineti borcanul aproximativ 5 minute in apa fierbinte). Peste gemul de caise intindeti crema de frisca apoi al doilea blat.

Turnati peste glazura de ciocolata si intindeti-o bine ca sa acopere tot tortul.

Lasati la rece aproximativ 2 ore.

Sursa de inspiratie http://ricette.giallozafferano.it/Sacher-torte.html

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Sacher (imbunatatit)-0
Tort Sacher (imbunatatit)-1
Tort Sacher (imbunatatit)-2

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

28.03.2012, 10:55

trebuie sa fie tare bun

mena29

mena29 1

28.03.2012, 12:42

irena

irena 1

28.03.2012, 18:30

Bun !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!