Tort Sah

de La Ancuta in Torturi, 15 Mai 2011 | 8008 vizualizari

 

Din motive serioase, si anume pojarel, nu am putut sa-l sarbatorim pe Dragos asa cum se cuvine. Dar pentru ca a trecut boala contagioasa am putut ieri sa facem partyyyyy. Va prezint si voua tortul facut pentru puiul meu, de care sunt foarte mandra (de pui desigur :)) LA MULTI ANI!!! Sa cresti mare si sanatos! :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema de iaurt:

  • 370 g iaurt simplu
  • 10 g gelatina
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml frisca

Mousse de capsuni:

  • 600 g capsuni
  • 250 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 90 g ciocolata alba
  • 100 g zahar

Decor:

  • pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah:

Blatul:
Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca la bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam usor.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si o incorporam usor in aluat.


Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 de grade, pana trece testul scobitorii (~30 de minute). Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua foi.


Crema de iaurt:
Mixam iaurtul cu zaharul pana se topeste. Gelatina o hidratam 10 minute in 3 linguri de apa rece. Topim apoi gelatina cateva secunde la microunde.
Amestecam gelatina cu 2-3 linguri de iaurt, apoi o adaugam in restul de iaurt si amestecam pana se omogenizeaza.

Batem bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.


Mousse-ul de capsuni:
Curatam capsunile si le mixam in blender. Le trecem apoi printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Punem sosul pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce a dat un clocot adaugam ciocolata rupta bucati. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece.
Amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit.

Batem frisca si adaugam sosul de capsuni rece.

Asamblare:
Punem fiecare crema intr-un posh cu capat rotund.

Pe un platou asezam o foaie de blat insiropata si fixam inelul de tort in jurul foii.
Incepem sa punem crema, de la margine spre centru, alternand cele doua creme.
Dam apoi tortul la frigider pentru o ora. Sau daca va grabiti ca mine, il puneti in congelator 15 minute.

Scoatem apoi tortul si mai punem un rand de crema (unde am avut crema de iaurt vom pune acum mousse de capsuni si unde a fost mousse vom pune crema de iaurt, formand astfel un sah).

Dam inca 10 minute la congelator iar apoi acoperim cu cealalta foaie de blat insiropat si dam la frigider cateva ore, sau peste noapte.

A doua zi ornam tortul dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in pasta de zahar si am ornat cu animale (tot din pasta de zahar). Aici gasiti modul de preparare al pastei de zahar.

Am ales sa fac animale, pentru ca lui Dragos ii plac foarte mult. Nu ma pot lauda cu un talent la modelat pasta de zahar, dar copii au fost foarte incantati iar animalele au fost recunoscute (de la mic la mare :)))

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

ella49 1

20.05.2011, 19:32

foarte frumos tortul

La Ancuta 1

20.05.2011, 23:26

Multumesc Ella

jolygina 1

21.05.2011, 06:18

la multi ani sa-ti traiasca si sa fie sanatos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si zmeura