Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

de merisor in Torturi, 26 Dec 2013 | 24384 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp, dar apoi mi-am adus aminte ca Rux a facut un tort de biscuiti in tava de chec si daca tot am avut niste biscuiti glazurati, mi-a venit ideea sa-i asamblez in forma de sah.
A iesit un deliciu de tort care din pacate s-a dovedit a fi putin, avand in vedere ca l-am impartit cu mama si mama soacra.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 150 gr biscuiti glazurati
  • 400 gr rahat turcesc
  • 100 gr caise confiate
  • 50 gr merisoare confiate
  • 100 gr nuca
  • 500 gr ciocolata de menaj amaruie
  • 50 gr cacao
  • 200 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca:

Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie.

Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un rand de biscuiti.

Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua parti.

De asemeni am impartit toate ingredientele in cate doua parti pentru ca am lucrat separat pentru fiecare tava de tort.

Deci, peste biscuitii rupti am adaugat fructele confiate, nuca taiata mai mare, si rahatul.

Punem intr-un vas, pe foc moale, untul cu ciocolata rupta bucati, iar in alt vas amestecam laptele cu cacaoa, zaharul si putina sare.

Turnam cate putin lapte peste ciocolata si untul de pe foc si amestecam pana cand se topesc si se omogenizeaza toate, apoi punem totul fierbinte peste amestecul de biscuiti.

Amestecam rapid cu o furculita sa se patrunda si sa se omogenizeze totul si rasturnam amestecul peste biscuitii din tava. 

Presam bine cu mainile tortul astfel format si il imbracam cu folia din tava.

Dam tava la rece pana se intareste suficient astfel incat sa-l putem portiona frumos.

Eu l-am tinut cam doua ore la frigider, apoi am portionat pe langa biscuiti.

Au rezultat cate 8 portii in fiecare tava.

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte variaza in funtie de textura biscuitilor, nu trebuie sa iasa compozitia formata prea moale.

2

Fructele confiate se vor tine cateva minute in apa calda inainte de a se utiliza.

3

Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulci sunt ingredientele folosite.

RETETA IN IMAGINI

Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-0
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-1
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-2
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-3
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-4
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-5
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-6
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-7
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-8
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-9
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-10
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-11
Tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca-12

COMENTARII (41)

Valclaudia

Valclaudia 1

22.02.2014, 06:54

37

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:17

delicios

artyandra

artyandra 1

11.06.2014, 01:19

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!