Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 15 Iul 2011 | 2763 vizualizari

 

Pentru astazi este tripla aniversare in familia mea..bunicul,sotul si nepoata,toti nascuti in aceeasi zi..am avut marea placere sa le prepar tortul si dulciurile ( fursecuri si biscuiti fiind o petrecere cu copii , doar nepoata fiind prezenta..bunicul nefiind in localitate iar sotul nefiind in tara)..acestea fiind spuse nu -mi ramane decat sa le urez 'La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Blatul 26 cm
  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt
  • 1 plic de gelatina+1 cescuta apa
  • cacao
  • 4 pliczahar vanilat+1 fiola esenta de vanilie
  • Decor
  • pasta de zahar
  • caramele sugus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!:

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema:

-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)

-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam

-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,omogenizam

-impartim compozitia in doua parti egale:intr-una adaugam cacao iar in cealalta adaugam esenta si zaharul vanilat,omogenizam bine cele doua compozitii.

-blatul il taiem in 3 pe orizontala

-punem primul blat in tava de tort in care l-am si copt,insiropam ( apa + zahar fierte) dupa care cu ajutorul a 2 posuri ( sau a 2 pungi)facem cercuri  concentrice cu cele doua creme ( vezi foto)

-acoperim cu ce-l de-al 2-lea blat,insiropam si facem aceeasi operatiune ,tinand cont sa alternam invers cele doua compozitii.

-acoperim cu ultimul blat insiropat ,dam la rece pana se intareste crema.

-ungem tortul cu un strat foarte subtire de crema si-l imbracam in pasta de zahar

-decoram dupa bunul plac.( si da..litera "N" este special pusa invers!)

-tinem la rece pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-0
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-1
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-2
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-3
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-4
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-5
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-6
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-7
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-8
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-9
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-10
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-11
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-12
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-13
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-14
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!-15

COMENTARII (35)

nadina73

nadina73 1

17.07.2011, 20:56

LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritilor,iar tie FELICITARI

rodica_m

rodica_m 1

27.08.2011, 15:22

Felicitari sarbatoritilor!!! iar tie felicitari pt idee: (daca iti apartine ideea cu aranjatul cremei) esti o adevarata creatoare si inovatoare, imi place!

corina241

corina241 1

14.12.2011, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!