Tort Saint-Honorè

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 10 Oct 2010 | 4678 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Aluat tarta:

  •   200-230 g faina
  •   100 g unt
  •   40 ml apa rece
  •   1 praf de sare

 Choux-a-la-creme:

  •   250 ml apa
  •   60 ml ulei
  •   3 oua
  • 140 g faina
  • 1 praf de sare

  Crema:

  •   2 oua
  •   350 ml lapte
  •   150 g zahar
  •   3 linguri cu varf amidon
  •   10 g gelatina
  •   vanilie
  •   75 ml frisca

Decor:

  •   100 ml frisca
  •   150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Saint-Honorè:

1. Aluat tarta:

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare,se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam.Adaugam treptat apa rece pana devine un aluat omogen care nu se lipeste de maini.Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider.
2. Choux-a-la-creme:

Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.Se toarna intr-un pos.Aluatul de tarta se intinde intr-o foaie subtire de 24-26 cm si se pune pe hartie de copt in tava mare de la aragaz.Pe foaie se deseneaza un cerc din aluatul de choux.In spatiul ramas in tava se spriteaza rozete mici(sau globulete)si se da tava la cuptor(preincalzit) pentru aprox 30 min.Primele 10 min se lasa focul mare,apoi se da la minim.

3. Crema:(mi-a iesit albicioasa pentru ca am facut-o cu oua cumparate care nu au pic de culoare:(
Punem laptele la fiert.Ouale le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam.Dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin.Peste ouale batute adaugam putin cate putin laptele amestecand incontinuu.Turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si adaugam gelatina hidratata si dizolvat pe bain marie si lasam la racit.Cand s-a racit complet se mixeaza 75 ml frisca si se inglobeaza in crema,mixand bine.
4. Asamblare:

Pe tarta se pune crema de vanilie pana la nivelul cercului de choux(atentie trebuie sa opriti crema si pentru gogosele.Pe interior se aseaza un rand de gogosele umplute avand grija ca atunci cand o taiem sa avem cate o gogosica pe fiecare felie.Deasupra cremei se pune frisca.
100 g zahar se caramelizeaza cu,cateva picaturi de apa.Cu ajutorul unei linguri se pune caramel pe fiecare gogosisca.In momentul in care am terminat de pus caramel pe gogosele a mai ramas putin zahar ars si care a ajuns la temperatura la care am reusit sa fac firele.
Tortul se da la frigider si se lasa cel putin peste noapte.Cu cat sta mai mult cu atat este mai bun,foaia de tarta se inmoaie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Saint-Honorè 55414
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55415
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55416
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55417
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55418
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55419
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55420
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55421
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55422
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55423
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55424
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55425
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55426
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55427
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55428
retete culinare - Tort Saint-Honorè 55429

COMENTARII (33)

lili 1

11.10.2011, 10:31

imi place tare mult si o sa il fac si eu

Lau 1

11.10.2011, 11:12

arata bine

robert_badica 1

19.07.2014, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25