Tort Sarpele Ka

de susu in Torturi, 3 Dec 2010 | 3074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Coaja de portocale
  • Zeama de lamaie
  • 5 oua
  • Sare
  • 100 g nuca
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • Esenta de rom
  • Cognac
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie)
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sarpele Ka:

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si cognacul (1-2 linguri) dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Se glazureaza cu ciocolata topita in frisca si se lasa la racit. Apoi se fac cercuri din ciocolata alba.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Sarpele Ka-0
Tort Sarpele Ka-1
Tort Sarpele Ka-2
Tort Sarpele Ka-3
Tort Sarpele Ka-4
Tort Sarpele Ka-5
Tort Sarpele Ka-6
Tort Sarpele Ka-7
Tort Sarpele Ka-8
Tort Sarpele Ka-9
Tort Sarpele Ka-10

COMENTARII (28)

ela

ela 1

04.12.2010, 22:39

super tort

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.12.2010, 23:48

super bun

elena1988

elena1988 1

15.03.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!