Tort Savarina

de Lavinia in Torturi, 3 Noi 2013 | 8748 vizualizari

 

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 60 ml ulei

Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 400 g smantana
  • 500 ml frisca lichida

In plus:

  • 1 borcan gem/dulceata de caise
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Savarina:

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare .

Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine.

Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina.

Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul.

Adauga uleiul putin cate putin si amesteca aluatul pana ce acesta este perfect incorporat.

Lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si hartie de copt si mai lasa aluatul la dospit in tava aprox. 15 minute.

Coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute sau pana ce este usor rumenit.

Lasa blatul la racit apoi cu un cutit ascutit sau un taietor special pentru blaturi taie-l in 3 .

Pune apa cu zaharul la fiert si lasa sa dea 2-3 clocote.

Cand este rece adauga esenta de rom dupa gust.

Mixeaza smantana cateva secunde apoi adauga treptat din frisca lichida si mixeaza pana devine o frisca tare.(in cazul in care frisca devine prea tare adauga 2-3 linguri de lapte si amesteca usor pana se mai inmoaie putin)

Pe un platou rotund pune prima foaie de blat si insiropeaza.

Unge blatul cu dulceata de caise,pune 1/3 din frisca,iar blat/sirop/dulceata/frisca si acopera cu ultimul blat insiropat in prealabil si uns cu dulceata.

Imbraca marginile tortului cu restul de frisca si decoreaza dupa preferinte.

Lasa tortul la frigider pentru cateva ore(ideal ar fi peste noapte)

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui dulceata de caise cu dulceata de capsuni sau zmeura .

RETETA IN IMAGINI

Tort Savarina-0
Tort Savarina-1
Tort Savarina-2
Tort Savarina-3
Tort Savarina-4
Tort Savarina-5
Tort Savarina-6
Tort Savarina-7
Tort Savarina-8
Tort Savarina-9
Tort Savarina-10

COMENTARII (31)

Alina26

Alina26 1

15.11.2014, 17:02

Ce bine arata!!!!

babi5

babi5 1

19.12.2014, 10:28

La multi ani; 2014

Xandrinne

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:30

Minunat!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!