TORT "SAVOARE DE VARA"

de amalia01 in Torturi, 4 Aug 2016 | 4836 vizualizari

 

Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara!
Si totusi, m-a chemat datoria de matusa!
So...
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pachete a cate 400 g piscoturi
  • 750 g mascarpone
  • 1,5 l frisca lichida
  • fructe de tot felul ( zmeura, kiwi, piersica, ananas, miez de cocos)
  • 10 lg Green Sugar
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • decoratiuni pentru tort Dr. Oetker
  • compot de fructe tropicale ( pentru insiropat)
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "SAVOARE DE VARA":

Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.

Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.

Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.

Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.

Forma pentru tort o tapetezi cu folie.

Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.

Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.

Dai tava la rece pentru 2 ore.

Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .

Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.

Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.

Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.

 

P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "SAVOARE DE VARA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Andra_Constantinescu 1

04.08.2016, 22:21

Minunat!

RuxyRux 1

05.08.2016, 19:59

Arata de senzatie Amalia!

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 09:26

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort 18 ani - Paul