Tort Scooby Doo

de Lau in Torturi, 5 Mai 2012 | 4347 vizualizari

 

multumesc tuturor pentru urari:X

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 500 ml frisca
  • 200 g iaurt de piersici
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Marmelada

crema 2

  • 1 plicuri budinca vanilie
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g ciocolata

SIROP

  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Scooby Doo:

Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,

adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,

adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam,

turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,l

asam sa se raceasca foarte bine,

Blatul il taiem in 3

siropul-fierbem apa cu zaharul,la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca

Crema1-Mixam frisca cu zaharul si adaugam iaurtul,amestecam adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu pun doar apa cat sa acopere gelatina)amestecam si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,

Asezam prima foaie, insiropam bine si adaugam crema 1,dam la frigider pana se intareste bine,

Crema 2-Laptele  il punem la foc impreuna cu zaharul,

Continutul plicurilor il amestecam cu putin lapte rece si adaugam peste restul de lapte cand incepe sa fiarba,amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa,

stingem focul si adaugam ciocolata,lasam sa se raceasca putin

Peste crema 1-adaugam felii de marmelada,a 2- foaie,insiropam  si punem crema 2- dam la frigider pana se raceste complet

Asezam a -3 foaie insiropam si decoram.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Scooby Doo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

06.05.2012, 20:54

super tort

Alinutza80 1

06.05.2012, 21:16

Lau 1

06.05.2012, 21:28

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata