Tort simplu

de Lau in Torturi, 4 Apr 2012 | 3775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 1 galbenus
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina(rase)
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 5 galbenusuri
  • 700 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic gelatina
  • 5 linguri smantana
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
  • zeama de la 2 portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea la foc mic, lasam sa se raceasca bine, dupa care il taiem in 2.

CREMA-galbenusurile le amestecam cu zaharul si faina, adaugam laptele, amestecam bine sa nu faca cocoloase, punem oala pe foc la foc mediu si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece si dizolvata pe baie de aburi, smantana, zeama de portocale, zaharul vanilat si amestecam. Dam oala la frigider pana incepe sa se intareasca.

Asezam prima foaie, insiropam (eu am insiropat cu sirop de menta de asta are culoarea verde) adaugam trei sferturi din compozitie si dam la frigider cca 10 min,adaugam a -2 foaie si restul de crema si dam la frigider cca 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan