Tort Simplu Cu Mere

de Adinacarla in Torturi, 26 Ian 2010 | 10715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 300g zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 oua
  • praf de copt
  • 2-3 lingurite de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Simplu Cu Mere:

Se curata merele si se taie felii mai groase aproximativ 5 milimetri.


tava te tort se unge cu unt si pe fundul ei se pune o cana plina de zahar ( eu am folosit o cana de 250g)


peste zahar se aseaza feliile de mere.


se introduce tava in cuptorul incalzit inainte.


Apoi se face un balt din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina si praf de copt.


Cand blatu este gata batut se scoate iar tava cu merele din cuptor ( intre timp merele eu inceput sa se coaca ) si se toarna peste mere.


Se mai tine la coptor pana cand blatul este copt ( sau pana se desprinde de pe margineile tavii)


Dupa ce am scos de la cuptor se rastoarne tortul pe un platou si astfel merele vor fi deasupra si blatul sub.


 

TIPS-URI

1

Uneori peste mere am pus budinca sau am ornat cu frisca sau l-am lasat asa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Simplu Cu Mere 14988
retete culinare - Tort Simplu Cu Mere 14989
retete culinare - Tort Simplu Cu Mere 14990
retete culinare - Tort Simplu Cu Mere 14991
retete culinare - Tort Simplu Cu Mere 14992
retete culinare - Tort Simplu Cu Mere 14993

COMENTARII (5)

Dana2010 1

27.01.2010, 07:42

un tort foarte bun... mai ales cu frisca...

elena1988 1

08.03.2011, 09:16

JulyCris 1

14.01.2014, 16:19

Super! Foarte bun,foarte racoros. Eu il fac si cu crema de zahar ars.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI