Tort Simplu Cu Mere

de Adinacarla in Torturi, 26 Ian 2010 | 26622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 300g zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 oua
  • praf de copt
  • 2-3 lingurite de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Simplu Cu Mere:

Se curata merele si se taie felii mai groase aproximativ 5 milimetri.

tava te tort se unge cu unt si pe fundul ei se pune o cana plina de zahar ( eu am folosit o cana de 250g)

peste zahar se aseaza feliile de mere.

se introduce tava in cuptorul incalzit inainte.

Apoi se face un balt din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina si praf de copt.

Cand blatu este gata batut se scoate iar tava cu merele din cuptor ( intre timp merele eu inceput sa se coaca ) si se toarna peste mere.

Se mai tine la coptor pana cand blatul este copt ( sau pana se desprinde de pe margineile tavii)

Dupa ce am scos de la cuptor se rastoarne tortul pe un platou si astfel merele vor fi deasupra si blatul sub.

 

TIPS-URI

1

Uneori peste mere am pus budinca sau am ornat cu frisca sau l-am lasat asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Simplu Cu Mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de sarbatoare