Tort simplu de Paste

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 2118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Caramel
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 gr frisca lichida
  • Crema
  • 200 ml lapte
  • 30 gr amidon alimentar
  • 40 gr zahar tos
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • Decor
  • frisca batuta colorata
  • oua de paste cu ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu de Paste:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Adauga laptele si esentele. Cerne ingredientele uscate apoi adauga-le in cele lichide. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

Pentru caramel, caramelizeaza zaharul intr-o cratita mica. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, adauga untul su frisca lichida apoi amesteca pana la omogenizare. Pune caramelul deoparte.

Pentru crema, pune la fiert 350 ml lapte cu 40 gr zahar tos. Intr-un vas amesteca amidonul cu 50 ml lapte rece apoi adauga in restul de lapte imtrpuna cu esenta de rom. Lasa pe foc, amestecand, pana cand se formeaza un pudding. Lasa puddingul sa se raceasca aproape complet. Intr-un vas bate untul cu zaharul pudra apoi adauga puddingul.

Pentru asamblare, taie blatul racit in 3 parti, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie. Unge cu  ½  din crema, peste crema toarna cu lingura ½ din caramel apoi acopera cu al 2-lea blat. Repeta procedura incaodata. Decoreaza tortul cu frisca si oua de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort simplu de Paste-0
Tort simplu de Paste-1
Tort simplu de Paste-2
Tort simplu de Paste-3
Tort simplu de Paste-4
Tort simplu de Paste-5
Tort simplu de Paste-6

COMENTARII (13)

LUK 1

05.05.2011, 23:19

frumos si bun

diaconta 1

06.05.2011, 08:37

ce frumusel eeeeeeee

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04