tort simplu "naty"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 6205 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
crema
  • 2 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr gelatina
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr frisca(otional iesi si fara)
decor  ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort simplu "naty":

blat:

Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in prealabil). dupa  ce sa copt il punem la racit pe un gratar.

crema: Ouale , zaharul si laptele se amesteca si se pun la foc mic amestecand in continu. Gelatina se dizolva in apa sau zeama de la compot. se adauga gelatina peste crema si se da la o parte. Dupa ce sa racit crema se adauga zeama de la lamaie si frisca.

Cand sa racit blatul se taie in doua si se insiropeaza.Se pune jum din crema si apoi celanta jumatate de blat. se orneaza cu restul de crema.

Intr-un vas cu apa se topeste ciocolata, intr-o punga, cand sa topit pe o hartie de copt facem ceea ce dorim  ca sa decoram tortul , dam la congelator  5 min. cand sa racit ciocolata o asezam pe tort.

 

 

RETETA IN IMAGINI

tort simplu "naty"-0
tort simplu "naty"-1
tort simplu "naty"-2
tort simplu "naty"-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!