Tort Snickers

de Dea_Dea in Torturi, 1 Feb 2014 | 4239 vizualizari

 

Un tort super bun, s-a spus ca este mai bun decat cel cumparat :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • CREMA:
  • 12 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 400 gr alune
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 75-100 ml frisca lichida
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Snickers:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (25x35 cm) cu hartie de copt, se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min(pana se rumeneste putin).Se scoate si se lasa la racit.

Glazura alba: ciocolata alba rupta bucati cu frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza si se pune peste blatul rece si se da la frigider pana facem crema si se raceste.

Crema: 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se adauga galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si alunele maruntite (sau intregi). Se lasa la fiert amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune peste blatul cu ciocolata alba si se da la frigider pana facem glazura neagra.

Glazura neagra: Ciocolata neagra rupta bucati si frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza. Se pune peste crema si se da la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi miez de nuca in loc de alune.

RETETA IN IMAGINI

Tort Snickers-0
Tort Snickers-1

COMENTARII (21)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

02.02.2014, 00:36

Multumesc dragilor!!

Dea_Dea

Dea_Dea 1

02.02.2014, 00:37

Rux draga mea incerc sa fiu bine , ca altceva nu pot

Rux

Rux 1

02.02.2014, 11:14

Ma bucur draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!