Tort special

de Rocsi in Torturi, 25 Ian 2012 | 2252 vizualizari

 

Probabil va intrebati de ce l-am denumit asa.Pentru ca l-am pregatit pentru ziua iubitului meu,pentru maine, si e facut cu toata dragostea!!!!
La multi ani dragul meu!!!!!Multa sanatate si sa iti gasesti fericirea,linistea sufleteasca alaturi de mine si de cei dragi tie!!Restul iti zic in particular;)

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 5-6 linguri faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zahar pudra
  • 300 gr smantana pentru frisca pentru decor
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special:

Prima data punem fructele de padure la decongelat pe o sita.

Acum pregatim blatul:

Separam ouale. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Apoi uleiul si apa minerala. La sfarsit praful de copt,esenta si faina treptat.Incorporam bine toate ingredintele. Luam o tava rotunda de tort o ungem cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia de blat si dam tava in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si il lasam cam 25 de minute la copt(facem testul cu scobitoarea oricum). Cand este gata il scoatem la racit apoi il taiem pe jumatate.

Rulada:

Batem spuma albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile ,uleiul si laptele. Amestecam bine apoi punem coaja rasa de portocala,zaharul vanilat,praful de copt iar la sfarsit faina. Tapetam o tava mai intinsa cu hartie de copt si punem compozitia. Dam in cuptorul incins cam pentru 15 minute,pana e coapta foaia. Cand e gata o scoatem din cuptor si o rulam de fierbinte si o inpachetam cu hartia de copt. O lasam sa se raceasca, o desfacem si o umplem cu dulceata de visine apoi o rulam strans . Cand e rece o taiem felii.

Crema:

Intr-un bol punem mascarponele ,branza ,zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta. Mixam toate acestea,apoi punem fructele de padure decongelate. Mai amestecam foarte putin sa nu zdrobim prea tare fructele.

In sucul scurs de la fructe mai punem 4-5 linguri apa si o lingura zahar pudra,iar cu siropul obtinut insiropam blatul.

Intr-o tava detasabila punem folie alimentara. Punem prima foaie si o insiropam,dar nu foarte tare.Pe margini asezam felii de rulada. Umplem cu crema in mijloc pana la nivelul feliilor de rulada. A 2 a foaie o insiropam si mai  decupam din ea ca sa fie atat cat sa cuprinda crema deasupra nu si feliile de rulada(o sa se vada si in poza). Deasupra feliilor de rulada punem iar crema ca sa fie la acelasi nivel cu foaia de blat.

Dam la rece cam pentru 2 ore. Apoi scoatem pe un platou. Batem frisca cu zaharul pudra si cu cel cu gust de vanilie .

Punem un strat de frisca deasupra,apoi decoram dupa preferinta.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort special 142360
retete culinare - Tort special 142361
retete culinare - Tort special 142362
retete culinare - Tort special 142363
retete culinare - Tort special 142364
retete culinare - Tort special 142366
retete culinare - Tort special 142473
retete culinare - Tort special 142474

COMENTARII (42)

Rocsi 1

28.01.2012, 21:13

Xandrinne!!!

jolygina 1

29.01.2012, 12:17

la multi anii

Rocsi 1

29.01.2012, 18:21

Joly!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18