Tort special cu branza, caise si ciocolata alba

de Oana in Torturi, 27 Apr 2009 | 6168 vizualizari

 

Reteta de sambata este un tort cu totul si cu totul deosebit, are o crema fina si foarte aromata, de caise!

Hai sa vedem cum se prepara:

 

INGREDIENTE

        Blatul:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 100 g alune macinate
  • o lingurita praf de copt
        Crema:
  • 2 plicuri cu gelatina
  • 470 g caise din compot (doua cutii)
  • 500 g branza de vaci (doua pachete)
  • 40 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 2 linguri cu zahar
       Decor:
  • se pastreaza 10 caise din compot
  • o lingura cu alune macinate
  • ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special cu branza, caise si ciocolata alba:

Se incinge mai intai cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si apoi se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si alunele. Compozitia se rastoarna intr-o forma de tort detasabila, de 24 cm, unsa inainte cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mic 20 de minute. Blatul va iesi subtirel, se lasa la racit cand este gata si se taie in doua.


Se inmoaie gelatina in putina zeama de la compot. Caisele si branza de vaci se paseaza cu mixerul vertical, apoi se adauga laptele.


Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina, amestecand tot cu mixerul vertical. Se adauga ciocolata peste branza cu caise si se amesteca bine.


Frisca se bate cu zaharul si se toarna peste crema, amestecand pana devine omogena.


Asamblare tort: se pun eblatul de jos pe un platou, iar in jurul lui cercul de la forma de tort. Se toarna 2/3 din crema, apoi celalalt blat si restul de crema. Se opresc 2 linguri de crema pentru decor.


Se orneaza tortul si se lasa la frigider 3 ore.


Eu l-am taiat dupa o ora :), dar apoi i-am pus iar cercul si l-am lasat in frigider

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1104
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1105
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1106
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1107
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1108
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1109
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1110
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1111
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1112
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1113
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1114
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1115
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1116
retete culinare - Tort special cu branza, caise si ciocolata alba 1117

COMENTARII (6)

Oana 1

06.12.2009, 19:45

Da, fetelor, e tare racoritor si bun Ma bucur ca va place!

Michelle 1

08.12.2009, 14:45

elena1988 1

04.03.2011, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20