Tort special cu trei creme

de MIUTA in Torturi, 20 Feb 2011 | 13031 vizualizari

 

L-am facut special pentru ziua mea.Am ales sa contina toate ingredientele pe care eu le ador.Am vrut vanilie,am vrut ciocolata si imi doream si caramel.De ce nu?Am hotarat sa le am pe toate trei.Sa vedem ce a iesit.Mie mi-a placut si am reusit sa-mi impresionez papilele gustative atat mie cat si invitatilor mei!!!

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 2 foi din comert de vanilie
  • 2 foi din comert cacao

CREMA VANILIE I

  • 4 galbenusuri
  • 50g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500ml lapte
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie

CREMA CIOCOLATA II

  • 400 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g cacao
  • 350 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • o esenta de rom
  • 30 ml zeama de lamaie

CREMA DE CARAMEL III

  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon

GLAZURA DE CIOCOLATA

  • 1 plic de glazura de Dr.Oetker

SIROP

  • 250 g apa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 0 esenta de migdale

PT.ORNAT

  • 200 ml frisca Hulala
  • flori de vafe din comert
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special cu trei creme:

Am facut pentru inceput cele trei creme.

Crema de vanilie:am amestecat amidonul,4 galbenusuri,zaharul tos si 500 ml lapte.Am pus sa fiarba pe foc pana s-a ingrosat.Am dat la rece iar cand s-a racit am amestecat cu esenta de vanilie si untul mixat spuma.

Crema de ciocolata:se fierbe laptele,cacaua,zaharul si ouale pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat se da la racit.Cand s-a racit se amesteca cu zeama de lamaie,esenta de rom si untul mixat spuma.

Crema caramel:se amesteca amidonul cu 100 ml lapte.Zaharul il caramelizam intr-o cratita.Cand zaharul e topit adaugam untul si amestecam foarte repede.Adaugam 400 ml lapte ramas si incepem sa amestecam cu telul.Cand incepe sa fiarba adaugam 100 ml de lapte amestecat cu amidonul.Se amesteca continuu pana crema devine densa.Cand apare bulbuci la suprafata inseamna ca e gata.O lasam la racit.

Facem sirop:fierbem zaharul si apa 5 minute.Cand oprim adaugam esenta de migdale.

Asamblam tortul:intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam prima foaie de cacao.O insiropam si punem peste toata crema de vanilie.Punem a doua foaie de vanilie.O insiropam si punem peste ea crema de ciocolata.Punem a treia foaie de vanilie.O insiropam si punem crema caramel peste ea.Acoperim cu o foaie de cacao pe care o insiropam usor.

Facem glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe plic si turnam peste ultima foaie.Ornam dupa preferinte.Eu am ales pe marginea tortului frisca si am decorat cu flori de vafe cumparate de la magazinul Unicarm din oras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

mihaelar63 1

22.02.2011, 12:32

La multi ani Miuta !!!
Sa-ti fie viata incontinua sarbatoare alaturi de cei dragi

adry88 1

16.06.2011, 15:50

foarte frumos

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sirop caramel