Tort special pentru Craciun

de mamaieelena in Torturi, 26 Dec 2011 | 2149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac dat prin razatoare si copt pe aragaz cu ulei
  • 250 gr (un pachet)piure de castane
  • 100 ml lichior de cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 grbranza dulce
  • 200 gr ciocolata alba
  • 700 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 1 pachet cu frisca praf pentru decor
  • 125 ml lapte
  • blatul:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 10 gr.cacao
  • 4 linguri cu faina
  • 16 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special pentru Craciun:

In prima etapa am pregatit toate cremele care sunt 3 astfel: de cu o zi inainte am copt pe aragaz intr-o cratita dovleacul dat prin razatoare si am pus si cele 3 linguri cu miere si scortisoara. A doua zi am incalzit dovleacul si am pus la hidratare 6 foi de gelatina. Cand este fierbinte dovleacul si gelatina inmuiata le amestecam si dam la rece intr-un vas cu apa.

La piureul de castane punem lichiorul de cacao si amestecam cu telul pe foc. Si de data acesta punem la hidratare 5 foi de gelatina si cand s-au inmuiat adaugam in crema de castane. O punem intr-un vas cu apa rece.

Intr-o craticioara punem 100 ml crema de frisca si 200 gr ciocolata alba si punem la topit. Adaugam si branza ca sa se incalzeasca bine si gelatina o punem la hidratat (5 foi). Amestecam gelatina cu crema de branza si dam la rece.

Cat stau la rece cremele facem blatul astfel: faina se amesteca cu cacaoa intr-un castronel. Separat se bat cele 3 albusuri cu 15 ml apa, se adauga zaharul. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusuri in fir subtire. Se amesteca cu lingura la fel si faina cu cacaoa amestecata se pune peste albusuri. Cand sunt amestecate toate se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o forma de blat de tort cu fundul detasabil, se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade (depinde de cuptor) 25 de minute.

Blatul scos si racit se pune pe un suport de tort. Se bate f bine frisca lichida pe care o amestecam cu fiecare din creme cate 200 de ml de fiecare. Eu am pus peste blat prima crema de dovleac, apoi cea de castane si ultima de branza. Am ornat cu frisca si cu ciocolata rasa amaruie.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort special pentru Craciun 138972
retete culinare - Tort special pentru Craciun 138973
retete culinare - Tort special pentru Craciun 138974
retete culinare - Tort special pentru Craciun 138975
retete culinare - Tort special pentru Craciun 138976

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

28.12.2011, 12:09

are..de toate..

mamaieelena 1

28.12.2011, 21:37

multumesc Gaby

Lau 1

06.01.2012, 15:59

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S