Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cred ca am doi ani de cand ma tot gandesc sa incarc ''spirala'';am studiat tehnica,dar cand am trecut la treaba,nu am rulat foia pe latime,ci pe lungime,asa ca a fost mai greu sa rulez fiecare fasie in sens invers.Dupa asta caut aparatul foto si constat ca l-am uitat la gradinita,deci putine poze!
Blat:
Sirop:
Crema:
Blat: separam albusurile de galbenusuri;
batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile;
adaugam faina cacao,praful de copt si esenta;
tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si coacem 30 min.
Crema: batem frisca si dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat,apoi pe baie de aburi si adaugam pe rand ciocolata topita, crema mascarpone,zaharul si fructele.
Daca blatul s-a racit il taiem in 3 fasii pe lungime,insiropam,intindem crema si rasucim bine,strans,asezand ''spirala in mijlocul platoului;
procedam la fel cu fiecare fasie,rasucin in jurul celei din centru;ramane suficienta crema sa imbracam tortul .
Pentru decor ,m-am jucat iar ''de-a primavara''!
1
Blatul mi s-a parut cam gros,era mai bine cu 5 oua
2
Am insiropat cu teama blatul sa nu se rupa la rulat ,deci mai trebuia un pic insiropat
3
Fasiile trebuie taiate in mod egal
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult