Tort spirala

de Teo in Prajituri, 14 Mar 2014 | 870 vizualizari

 

Cred ca am doi ani de cand ma tot gandesc sa incarc ''spirala'';am studiat tehnica,dar cand am trecut la treaba,nu am rulat foia pe latime,ci pe lungime,asa ca a fost mai greu sa rulez fiecare fasie in sens invers.Dupa asta caut aparatul foto si constat ca l-am uitat la gradinita,deci putine poze!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • 1 lingura ulei

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 150g zahar
  • 1 sticluta rom

Crema:

  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 200g visine
  • zeama de la o lamaie
  • 200g zahar farin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

 

Blat: separam albusurile de galbenusuri;

batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile;

adaugam faina cacao,praful de copt si esenta;

tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si coacem 30 min.

Crema: batem frisca si dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat,apoi pe baie de aburi si adaugam pe rand ciocolata topita, crema mascarpone,zaharul si fructele.

Daca blatul s-a racit il taiem in 3 fasii pe lungime,insiropam,intindem crema si rasucim bine,strans,asezand ''spirala in mijlocul platoului;

procedam la fel cu fiecare fasie,rasucin in jurul celei din centru;ramane suficienta crema sa imbracam tortul .

Pentru decor ,m-am jucat iar ''de-a primavara''!

 

TIPS-URI

1

Blatul mi s-a parut cam gros,era mai bine cu 5 oua

2

Am insiropat cu teama blatul sa nu se rupa la rulat ,deci mai trebuia un pic insiropat

3

Fasiile trebuie taiate in mod egal

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort spirala 303644
retete culinare - Tort spirala 303645

COMENTARII (13)

bianca92 1

15.03.2014, 10:07

Lau 1

15.03.2014, 17:11

Teo 1

16.03.2014, 20:55

Buni, asa e prima incercare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25