Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone

de MyCookingLife in Torturi, 6 Aug 2011 | 11868 vizualizari

 

Acest tort, la care am muncit o jumatate de zi, a fost pregatit pentru cel mai iubit Leu! La multi ani, T! Dureaza mult pregatirea sa, insa merita efortul, fiecare inghititura!! (Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sava, pe care o admir foarte mult!)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 3  pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Crema:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g smantana
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1 conserva ananas
  • 2 pliculete gelatina transparenta
  • sucul de la o lamaie
  • 250 g zahar

Sirop:

  • sucul de la conserva de ananas
  • esenta vanilie

Decor:

  • 200 g frisca lichida (eu am facut mai multa crema si l-am “imbracat” in crema – nu imi place frisca)
  • 2 felii ananas proaspat
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • bomboane Raffaello (praline cu cocos)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone:

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate in prealabil. Se coace 15 minute, pe hartie de copt, la 200 grade. Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu prosopul (ca la rulada).

Crema: Se amesteca smantana Mascarpone, smantana , sucul de la lamaie si zaharul. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga la compozitia de smantana. Ananasul scurs bine, se toaca marunt si se amesteca cu 200 ml frisca batuta. Se amesteca cu crema de Mascarpone.

Blatul se insiropeaza cu sucul de la ananas si esenta de vanilie. Se intinde crema pe blat. Se taie blatul in 4 fasii egale. Pe platoul se servire, se ruleaza vertical fasiile de blat, una in continuarea alteia (ca o cochilie de melc), cu crema pe interior. Se da la rece 1 ora.

Se imbraca tortul in crema sau frisca (200 ml) cu un cutit.

Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime. Se presara pe platou, in jurul tortului si in mijlocul acestuia.Se decoreaza cu praline de cocos si bucati de anans proaspat.

 

TIPS-URI

1

Nu rumeni cocosul prea tare - se amaraste!

2

In loc de frisca se poate folosi crema de tort.

3

Pralinele Raffaelo se pot pragati si in casa, cu un gust identic, ca cele din comert - vezi retetele mele!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119295
retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119296
retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119297
retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119298
retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119299
retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119300
retete culinare - Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone 119301

COMENTARII (32)

s_amaria 1

23.04.2013, 14:03

Super. si eu fac de cativa ani torturile sub forma asta, doar ca fasiile de la spirala nu le fac asa late, sa nu fie f inalt tortul, pentru ca jos la baza pun un blat normal, la fel si sus, pentru a fi mai ''solid'' si pentru a-l orna mai simplu (mai ales cand folosesc fondant)

ralu_ca 1

01.06.2013, 16:47

babi5 1

18.11.2013, 17:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D