Tort spirală cu cremă de brânză

de diaconta in Torturi, 25 Noi 2012 | 2870 vizualizari

 

E un tort făcut cu multă dragoste şi…cum se întâmplă mai mereu când străduinţa este prea mare,nu iese chiar ce ne-am fi dorit.Am vrut să fac un tort deosebit şi m-am hotărât să fac tortul spirală roz,am preluat ideea de la Miha,apoi am modificat eu ca să fie pe gustul sărbătoritei.Doar că n-am apreciat eu prea bine dimensiunile,aşa că am făcut doua blaturi în loc de unul.Tot răul spre bine,aşa a ieşit un tort mai mare ,că tot eram mulţi la masă.Si mă bucur că am mai reuşit s-o aniversam pe mama din nou.La multi ani mama!!!!

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr budinca cu gust de capsuni
  • Un plic (10 gr) praf de copt
  • O lingura cacao
  • Sare

Blat 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • ½ plic budinca cu gust de capsuni
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • ½ plic praf de copt

Crema de brânza:

  • 550 gr brânza de vaci
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 150 ml iaurt 10% grasime
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 10 gr gelatina granule
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Coacaze roşii,afine,kiwi

Pentru topping si ornat:

  • 250 gr unt
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 ml frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • Bomboane de ciocolata cu menta
  • Ornamente de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirală cu cremă de brânză:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat ouale.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.Apoi am pus zaharul cate o lingura pe rând.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus în fir subtire peste albusuri.

Faina am amestecat-o cu praful de budinca,praful de copt si le-am pus peste spuma de oua,amestecând usor cu o paleta .

Am pastrat putina compozitie pe care am amestecat-o cu cacao .

Am pus compozitia într-o tava de 30x32 cm(tava aragazului) pe care am tapetat-o cu hartie de copt,deasupra am facut cateva dungi din compozitia cu cacao.

Am pus la cuptor pentru 15 minute.Verificati cu scobitoarea când este copt.

Am scos tava,am rasturnat pe un prosop ud,am desprins hartia de copt si apoi am rulat împreuna cu hârtia de copt.

Pentru blatul al doilea,am procedat la fel,dar nu am mai pus cacao si am pus în tava de 30x22 cm.

Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am mixat frisca si am pus-o la frigider.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a transformat într-o pasta fina.

Am asaugat aromele.

Am încalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.

Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.

La final am încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.

Am desfacut blatul,l-am taiat în trei parti egale pe lungime(al meu a fost cam patrat),am pus crema si fructe deasupra.

Al doilea blat l-am taiat  doar în doua fiind mai îngust.

Am rulat prima bucata si am pus-o pe platou.

A doua bucata,am asezat-o în continuarea primeia si tot asa pâna am obtinut o spirala.

Am lasat la frigider cateva ore.

Am pregatit apoi crema cu care am acoperit tortul.

Am mixat frisca .

Am mixat untul cu zaharul pudra,apoi am pus si crema Mascarpone.

La final am pus o parte din frisca si am retinut putin pentru ornat.

Am pus crema la frigider sa se întareasca.

Am acoperit tortul cu crema rece si frisca.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi.Compozitia nu trebuie sa fie prea fluida.

Am lasat-o pâna când aproape s-a racit,apoi am pus-o pe marginea tortului.

Am pus bombonele si ornamente de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190327
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190328
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190329
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190330
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190331
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190332
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190333
retete culinare - Tort spirală cu cremă de brânză 190334

COMENTARII (77)

diaconta 1

28.11.2012, 08:31

Victor,intotdeauna stii sa ajungi la sufletul omului si asta-i ceva foarte rar.
Pot sa spun doar ca,tot ceea ce sunt i se datoreaza mamei mele si cred ca nu voi reusi niciodata sa o rasplatesc atat cat merita.
Parerea ta despre mine chiar ma maguleste
Multumim din suflet pentru urari si gandurile tale frumoase

ela 1

28.11.2012, 23:53

la multi ani,mamaei tale si multa sanatate(cu intarziere)

diaconta 1

29.11.2012, 08:49

Multumim mult Ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D