Tort Spirala cu fructe

de mimmi in Torturi, 9 Feb 2012 | 2019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 lingura cacao,
  • 5 linguri faina alba,
  • 1 praf de copt,
  • 5 linguri zahar,
  • Crema:
  • 1 compot fructe exotice(400g),
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 10 gr gelatina alimentara.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Spirala cu fructe:

Blatul: Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite, galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul, uleiul, lingura de cacao, pana formeaza o spuma, moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el. In albusuri adaugam cele doua linguri de apa, dupa care, ajutate de mixer, le 'batem' o spuma tare. Le adaugam la galbenusuri, adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn, amestecam usor de sus in jos (sa nu se lasa albusul) pana se incorporeaza totul bine.

Pregatim cuptorul sa fie cald, tapetam tava de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia si lasa sa se coaca cca 30min. Cand s-a copt (facem testul cu scobitoarea, sa nu ramana nimic pe ea) rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam, dupa care il lasam se se racesca

Crema: Punem la scurs fructele din compot, iar din lichidul obtinut (250ml) 200ml il punem la fiert si cu 50 ml dizolvam amidonul si in momentul cand compotul fierbe adaugam si amidonul, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia, dupa care lasam la racit. Pregatim gelatina, pe care o lasam la inmuiat in putina apa rece, dupa care pe bain-marie o amestecam pana se dizolva (mare grija, gelatina nu se fierbe, deoarece i se distrug proprietatile). Batem frisca cu mixerul (frisca se tine la rece), dupa care o adaugam incet la crema de compot, iar la final incorporam fructele. Trebuie sa avem o crema consistenta.

Am ajuns la asamblarea tortului. Desfacem cu grija blatul, dupa care il taiem in 3 parti egale, avand grija de modul in care s-a rulat blatul. Ungem din belsug cu crema,pregatim forma de tort si usor rulam o prima foaie pe care o asezam in mijloc. Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie. Presam usor cu mana, invelim in folie alimentara si dam putin la rece, pana pregatim decorul.

Pentru cine doreste un tort mai mare, se poate taia blatul in 4 foi sau dubla cantitatile. Eu am imbracat tortul in frisca batuta si am decorat cu ciocolata topita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Spirala cu fructe 145730
retete culinare - Tort Spirala cu fructe 145731
retete culinare - Tort Spirala cu fructe 145732

COMENTARII (26)

MIUTA 1

10.02.2012, 10:58

Minunat!!!

diana_k 1

12.02.2012, 20:00

buna, buna!!

Bunica 1

12.02.2012, 20:14

aratos si gustos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D