Tort spirala Diplomat

de claudiaO in Torturi, 11 Dec 2013 | 5133 vizualizari

 

Pentru ziua de Sfantul Andrei am pregatit piticului meu un tort delicios :) ca doar astepta baiatul musafiri la petrecere

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie (500 ml lapte +4 linguri de zahar)
  • fructe : 2 banane,2 portocale,1 cuitie de ananas in sirop 400 gr. visine congelate (trebuia sa pun kiwi, dar cum nu am gasit am inlocuit cu visine ;ideea era sa fie ceva acrisor si colorat :P )
  • ORNAMENT:
  • prietenul lui Edi - ratoiul DONALD realizat de mami din ciocolata topita, aplicata peste un desen facut pe o hartie de copt
  • visine si portocala glasata
  • frisca
  • fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala Diplomat:

Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul; separat frecam galbenusurile cu uleiul; punem galbenusurile putin cate putin peste albusuri, apoi punem faina amestecata de dinainte cu praful de copt; punem coaja de portocala si lamaie si esenta de vanilie si dam la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt cca juma de ora.

Pregatim crema :visinele se pun la dezghetat si scurs cu ceva timp inainte de a ne apuca de tort :)

Taiem fructele cubulete si le lasam la scurs. Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu cele 4 linguri de zahar si 500 ml lapte, dupa care o lasam la racit.

Batem frisca si punem o parte din budinca - daca o punem pe toata va iesi crema ceva cam moale - asa cum mi-a iesit mie :P, apoi amestecam cu fructele si punem niste esenta de rom - daca aveti la indemana niste gelatina se poate utiliza si intari crema - eu una nu am avut.

Dupa ce s-a racit blatul , il taiem in fasii egale - mie mi-au iesit 4 -si punem crema cu fructe peste si rulam, apoi asezam pe platou pe verticala; continuam spirala si cu celelalte 3 fasii.

Acoperim totul cu crema, pe margine punem frisca si fulgi de cocos. Deasupra plasam "Desenul" de ciocolata apoi facem niste moate de frisca - pe fiecare mot am plasat cate o visina, la fel si la baza tortului, iar pe langa Donald am pus bucatele de portocala glasata ca sa aiba ce ciuguli in caz de i se face foame :P.

Cam asta este tot:pofta buna! noi am avut :)

 

 

TIPS-URI

1

se poate face cu orice combinatie de fructe - proaspete sau din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu fructe