Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ziua de Sfantul Andrei am pregatit piticului meu un tort delicios :) ca doar astepta baiatul musafiri la petrecere
Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul; separat frecam galbenusurile cu uleiul; punem galbenusurile putin cate putin peste albusuri, apoi punem faina amestecata de dinainte cu praful de copt; punem coaja de portocala si lamaie si esenta de vanilie si dam la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt cca juma de ora.
Pregatim crema :visinele se pun la dezghetat si scurs cu ceva timp inainte de a ne apuca de tort :)
Taiem fructele cubulete si le lasam la scurs. Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu cele 4 linguri de zahar si 500 ml lapte, dupa care o lasam la racit.
Batem frisca si punem o parte din budinca - daca o punem pe toata va iesi crema ceva cam moale - asa cum mi-a iesit mie :P, apoi amestecam cu fructele si punem niste esenta de rom - daca aveti la indemana niste gelatina se poate utiliza si intari crema - eu una nu am avut.
Dupa ce s-a racit blatul , il taiem in fasii egale - mie mi-au iesit 4 -si punem crema cu fructe peste si rulam, apoi asezam pe platou pe verticala; continuam spirala si cu celelalte 3 fasii.
Acoperim totul cu crema, pe margine punem frisca si fulgi de cocos. Deasupra plasam "Desenul" de ciocolata apoi facem niste moate de frisca - pe fiecare mot am plasat cate o visina, la fel si la baza tortului, iar pe langa Donald am pus bucatele de portocala glasata ca sa aiba ce ciuguli in caz de i se face foame :P.
Cam asta este tot:pofta buna! noi am avut :)
1
se poate face cu orice combinatie de fructe - proaspete sau din compot
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult