Tort spirala (pentru copii)

de gaby_duceag in Torturi, 13 Mar 2013 | 4444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • 3 oua
  • 2/3 pahar faina
  • 2/3 pahar zahar
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • un vf.cutit sare
  • blat 2
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit praf copt
  • caramel
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • o lingura unt
  • +
  • frisca 200ml
  • smantana pentru gatit 200 ml
  • zahar pudra - 2 linguri
  • mousse mure
  • 200 ml frisca
  • gelatina - un plic
  • 250 gr mure+ 2 lg zahar
  • 40 ml apa
  • frisca, boboane si jeleuri pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala (pentru copii):

Blat 1.

Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma, adaugand sarea, apoi treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si  zaharul e diluat.

Preincalziti cuptorul.

Adaugati galbenusurile, faina cernuta, cacaua  si omogenizati usor. La final adaugati uleiul. Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm. Coaceti la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Scoateti si lasati la racit.

Blat 2

Separati ulbusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma adaugand zaharul lingura cu lingura. Adaugati apoi galbenusurile, cacaua  si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati usor si intindeti compozitia intr-o tava de 22/30 cm tapetata cu hartie pentru copt. Nivelati bine si dati la cuptor la foc mic pentru 15-20  minute. Aveti grija sa nu ardeti foaia, faceti testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca.

Preparati caramelul.

Intr-o craticioara caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului. Luati de pe foc si adaugati frisca si untul. Omogenizati avand grija la reactii. Puneti inapoi pe foc si fierbeti la foc mic, amestecand (da in foc), timp de 6-7 minute. Trebuie sa capete o consistenta grosuta, ca mierea.
Raciti si frecati energic cu o lingura de lemn.

Mixati frisca cu smantana si zaharul pudra. Intindeti frisca peste foaia de pandispan, (pastrati 2-3 linguri) apoi puneti cu lingura caramel (nu-l veti putea intinde uniform, turnati in fir subtire pe toata suprafata)

Asezati pe un platou blatul rotund. Ungeti pe mijloc cu frisca. Din foaia mare taiati 3 fasii. Pe fiecare o asezati "in picioare", rulata, peste blatul rotund, continuand de fiecare data cu o alta fasie (vedeti in foto, imi pare rau ca nu am poza cu procedeul)

Montati un inel de tort in jurul blatului rotund.

Mixati cele 200 ml frisca. Gelatina o puneti la hidratat in 2 linguri apa rece.

Puneti murele, apa si zaharul pe foc. Dati doua, trei clocote si opriti focul. In amestecul fierbinte adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topire. Raciti si amestecati cu frisca. Turnati amestecul in locul ramas gol dintre inelul de tort si rulada cu caramel. Nivelati. Dati la rece pentru 2-3 ore.

Scoateti de la rece tortul, cu un cutit subtire desprindeti crema de inel, scoateti inelul si ornati cum doriti, cu frisca, jeleuri, bombonele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort spirala (pentru copii) 210859
retete culinare - Tort spirala (pentru copii) 210860

COMENTARII (47)

JamilaCuisine 1

16.03.2013, 14:07

Foarte frumos arata! Asa imi doream si eu unul cand eram copil!

AnyCostescu 1

21.03.2013, 10:04

sebirizescu 1

01.06.2013, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55