Tort stea

de Criss in Torturi, 18 Ian 2015 | 1503 vizualizari

 

Bine v-am regasit! E prima mea postare din acest an. Va rog sa ma iertati pentru absenta, in perioada aceasta am devenit mai comoda si incerc sa ma bucur de cele 4 luni de sarcina care mi-au mai ramas, Se pare ca in luna mai vom avea si o fetita, pe care o asteptam cu nerabdare. Pana atunci o sa incerc sa revin la normal si sa postez retetele restante. Pentru inceput vin cu un tort simplu, racoros si delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -6 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • Crema:
  • -3 galbenusuri
  • -1 lingura rasa faina
  • -180 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 lingurita coji de lamaie confiate
  • -300 ml lapte
  • -300 ml frisca
  • -1 1/2 plic gelatina
  • -1 cutie compot de ananas
  • Decor:
  • -200 ml frisca
  • -stelute din ciocolata neagra topita
  • -felii de lamai si portocale deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stea:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma de silicon. Forma de silicon e foarte moale si trebuie pusa intr-o tava obisnuita de prajitura si asa se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace blatul 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Forma de silicon nu trebuie unsa cu nimic, blatul se va desprinde usor si nu se lipeste.

Intr-o cescuta se pun 3-4 linguri de suc de la compotul de ananas si se pune gelatina (1 plic si jumatate) la hidratat.

Intr-un vas se pun galbenusurile amestecate cu zaharul, faina, laptele ci coaja de lamaie confiata si se fierbe crema pana se ingroasa. Se lasa apoi sa se racoreasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se lasa crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, se adauga frisca batuta si se amesteca.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas. Se pune primul blat in forma de stea, se pune jumatate din crema peste care se pun cubuletele de ananas, restul de crema, al doilea blat insiropat si se pune tortul in frigider minim 4 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Si pentru ca forma de tort nu e foarte inalta, m-am ajutat de folie de aluminiu si am pus pe margini pentru a nu se scurge crema.

Pentru stelutele de ciocolata, am desenat pe hartie de copt conturul stelutelor ajutandu-ma de o forma de biscuiti.  Am topit cateva patratele de ciocolata neagra, am pus ciocolata topita intr-o punga careia i-am taiat un colt si am desenat dupa contur stelutele de ciocolata. Am presarat pe stelute bombonele aurii si argintii si am pus stelutele 10 minute in frigider.

Am taiat cateva rondele subtiri de lamaie si portocala, le-am pus intr-o tava pe hartie de copt si am pus tava in cuptor timp de o ora, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi am intors rondelele si le-am mai uscat inca o ora

Tortul l-am acoperit cu frisca batuta, am presarat fulgi de cocos si am ornat cu stelute si felii de lamaie si portocale.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort stea-0
Tort stea-1
Tort stea-2
Tort stea-3
Tort stea-4
Tort stea-5
Tort stea-6

COMENTARII (23)

Criss

Criss 1

19.01.2015, 10:55

Multumesc mult.

anca_rm

anca_rm 1

19.01.2015, 11:47

ce frumos tort

Anett

Anett 1

21.01.2015, 13:29

draguti tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!