Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Va urez un An Nou plin de zambete si bucurii,presarat cu fericire si noroc!!!!Va imbratisez cu mult drag!
Blatul
Crema
ornat:
Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de stea,o tapetam cu hartie de copt si dam la cuptor(incins in prealabil la 180 grade C) pentru 40 minute.
Crema:In 250 ml de rece lapte vom amesteca faina si zaharul avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte(750ml) il pune pe flacara,unde vom adauga si amestecul de lapte+faina+zahar.Cu ajutorul unui tel amestecam continuu in crema care se formeaza cu mare grijala cocoloase.La sfarsit adaugam untul,frecam foarte bine si apoi turnam esenta de vanilie,fara a mai pune cratita pe flacara.Cand este racita crema la jumatate incorporam frisca lichida,mixata bine,in prealabil.Vom obtine o crema fluida,mult mai aerata.
Taiem blatul racit bine in 3 parti egale,il incorporam cu zeama din compotul de visine,apoi impartim crema pentru fiecare "steluta",apoi,la sfarsit ornam dupa bunul plac(eu am avut 2 ajutoare:5 ani si un pic:) + 8 ani).A fost facut cu mult drag si foarte gustos.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult