Tort Steaua (1000 retete)

de Bya Ralu in Torturi, 5 Sep 2016 | 491 vizualizari

 

Cred ca e cel mai frumos tort pe care l-am facut vreodata! Nu ca as fi facut prea multe :))), Ii multumesc Lauritei ca m-a ajutat :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
6 oua mari 6 linguri zahar 3 linguri ulei 6 linguri faina 1/2 lingurita praf de copt 2 pliculete zahar vanilat 1 mana de mure mari
  • Pentru crema de ciocolata
400 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
100 ml lapte 50 g zahar
  • Pentru ornat:
1 lingura de zahar pudra 500 g smanatana varsata de 30 % Vafa cu steaua cocos verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steaua (1000 retete):

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea.
Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat mai marunt.
Se omogenizeaza cu o spatula, amestecand doar de jos in sus.
Se toarna intr-o tava rotunda sau patrata (de ceramica am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pentru circa 30 minute (se verfica cu o scobitoare). Se scoate si se lasa la racit.

Crema:
Rupem in bucatii ciocolata,o punem intr-un castron,punem si smantana pentru frisca si o punem la bain marie,amestecand usor.
Se lasa sa se raceasca dupa care se mixeaza pana cand devine o crema pufoasa.Se da la fridiger pana a doua zi.

Se prepara siropul(se pune apa intr-un ibric si zaharul si se lasa pana se topeste).

Blatul se taie tot a doua zi,se insiropeaza prima parte de blat,se pune jumatate de crema de cicocolata alba.
Punem a doua bucata de blat,insiropam si turnam crema ramasa.Se niveleaza cu grija,peste tot si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Preparam frisca:
Intr-un castron punem smanatana varsata si zaharul pudra,mixam pentru cateva minute si incepem sa ornam tortul,se pune toata frisca.

Se da din nou la frigider pentru 1 ora,punem vafa in mijloc,presaram cocosul verde de jur imprejur si dam din nou la rece pentru 2 ore.
Pofta buna! Puteti folosii mai multe fructe acrisoare.

 

TIPS-URI

1

vafa am comandat-o de pe internet

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455318
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455319
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455320
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455321
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455322
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455323
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455324
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455325
retete culinare - Tort Steaua (1000 retete) 455326

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

GeorgiG 1

07.09.2016, 15:09

Felicitari !

Rux 1

11.09.2016, 01:23

Arata senzational...felicitari gurita frumoasa!

Bya Ralu 1

13.09.2016, 09:18

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S